Sezon: Se gasesc tot timpul anului.
Alege ce-i mai bun
Se gasesc si capere mici, de marimea unui bob de piper (se numesc nonpareille), dar cele un pic mai mari sunt mai comune. Se conserva in mai multe feluri: in sare, in otet, in saramura si in ulei de masline. Cele tinute in saramura au aroma cea mai puternica si sunt mai putin folosite decat cele conservate in sare. Pentru un gust mai sofisticat, incearca fructele de caper (sunt mai mari si au codita), care sunt mai dulci.
Cum le prepari: Se clatesc bine si se usuca.
Cum le pastrezi: Intr-un loc racoros si intunecat. Odata deschis, borcanul se tine la frigider; caperele trebuie sa fie cufundate in lichid, altfel vor incepe sa miroasa.
Cum le gatesti: Combina-le cu otet de vin alb, mustar, miere si suc de lamaie, apoi amesteca dressing-ul cu telina rasa, pentru a obtine remoulade; combina-le cu unt topit, suc de lamaie si coaja rasa de lamaie pentru a obtine un sos care merge cu somon la gratar; adauga-le in topping-ul de pizza; amesteca-le cu maioneza, ulei de masline, ansoa, ton si suc de lamaie pentru un sos italian ‘tonnato', care merge cu friptura de vitel.
Citeste si Good Food!
FOTO: theperfectpantry.com
Reteta zilei: Pappardelle cu ragu de pui... 5 ponturi ca sa previi accidentele domestice...