Aceasta implica atat crearea unui mediu sanatos la interior care sa ofere locatarilor maximum de confort si un design contemporan, cat si eficienta din punct de vedere energetic si mai departe financiar.
O alta caracteristica a Casei Active o reprezinta impactul pozitiv pe care aceasta il are asupra mediului inconjurator. Initiativa infiintarii acestei aliante apartine grupului VKR, detinatorul marcii Velux, al carui scop este sa dezvolte o serie de companii cu ajutorul carora sa ofere oamenilor un mediu mai bun si un aer mai curat.
Grupul VKR a decis sa realizeze aceasta viziune prin initierea si finantarea unui proiect de anvergura, in care trei companii din cadrul grupului: Velux, Velfac si Sonnenkraft vor construi un total de 8 case active in 5 tari europene in perioada 2009-2011, urmand ca pe durata utilizarii sa fie monitorizate.
Sanatate si confort
Alianta pentru Case Active (AHA) este o asocitatie internationala din care face parte si Romania si care isi propune sa elaboreze o platforma internationala si o retea de utilizatori care sa ofere in mod continuu interpretari noi si eficiente ale conceptului de casa.
Primele rezultate ale activitatii Aliantei sunt estimate a fi la inceputul anului 2012 drept care mai multe companii, organizatii, universitati si institute, vor lucra impreuna pentru a stopa schimbarile climatice cauzate de actiunile oamenilor precum si efectele pe care acestea le-au avut pana in prezent asupra mediului.
O alta problema pentru care Alianta isi propune sa gaseasca o solutie sunt emisiile de dioxid de carbon.
Casa Verde, programul initiat de Ministerul Mediului si prezentat in numarul trecut al revistei Jurnalul Casei, reprezinta un tip de proiecte sustinute si promovate de Alianta pentru Case Active.
Citeste si Jurnalul National
Foto: jurnalul.ro, rearch.umn.edu