Capitala abundă în clădiri cu o arhitectură aparte care, adesea, atrag privirile străinilor veniți să ne viziteze țara. Sunt imobile vechi ce au o valoare inestimabilă, atât prin istoria pe care au adus-o cu ele până în zilele noastre, cât și cea financiară, căci un astfel de imobil impresionant are un preț pe măsură. Sunt case de vânzare pe care le găsim în zonele selecte din București, iar cea mai scumpă dintre ele valorează 10 milioane de euro.
I se spune "Micul palat" și este situată în Primăverii, un cartier pe care cunoscătorii Capitalei îl știu drept unul lux. Este cea mai scumpă casă din București și are o istorie impresionantă. Construcția sa a început în anul 1946 și s-a finalizat doi ani mai târziu, când răsărea un adevărat palat, cu ziduri de cărămidă la exterior și cu elemente decorative unicate în România, precum basorelifurile din piatră.
(*Plan general cu interiorul casei)
Case de vânzare București: Casa Horowitz sau pe ce dai 10 milioane de euro
1. Zona. Imobilul se află situat între Bulevardul Aviatorilor și Calea Dorobanți, un cartier select, unde pe de o parte și de a alta a străzilor și aleilor spațioase se pot observa clădiri vechi, dar foarte bine conservate, cele mai multe dintre ele construite în perioada interbelică, după reguli bine stabilite. Una dintre ele era ca nicio clădire construită acolo să nu fie mai înaltă de 13 metri.
2. Două corpuri în oglindă, 26 de camere, 12 băi, 1760 m². Imobilul are o suprafață impresionantă, cu zeci de încăperi, dar și cu o curte ce poate găzdui până la 20 de locuri de parcare. Casa este structurată în două părți identice, așezate în oglindă și care au acces între ele din interior, un interior finisat cu cele mai fine materiale, cu pereți și uși pe care se regăsesc elemente sculptate. Un alt element definitoriu al celei mai scumpe case de vânzare din București îl reprezentă basoreliefurile din piatră la exterior.
3. Vila a fost restaurată în anul 2008. Imobilul a primit o investiție considerabilă pentru consolidare în urmă cu puțin peste zece ani, iar proprietarul a dorit să i se păstreze elementele decorative și mobilierul original. Clădirea, cu tot cu strălucirea ei de altădată, pare să se fi păstrat intactă și apare impunătoare în zona Primăverii din București, zonă devenită raiul ambasadelor și a reședințelor de ambasadori. Clădirea a fost naționalizată, iar de-a lungul timpului a funcționat ca ambasadă a Statelor Unite ale Americii în România.
Acestea ar fi, pe scurt, caracteristicile Casei Horowitz și ne-am oprit la ea după ce un anunț cu case de vânzare București, publicat pe site-ul HomeZZ.ro, ne-a atras atenția, căci apare primul la filtrul "preț descrescător".
Rugăciunea zilei de vineri! Rostește-o cu mare credință și vei simți imediat puterea ei... 30 de lucruri mici: Majoritatea bărbaților nu înteleg cât de mult înseamnă pentru femei...