Fasole cu ciolan, sarmalute cu mamaliguta si smantana, tocanite: mancaruri traditioanale la care toata lumea pofteste. Sunt insa adevarate bombe calorice si intra in categoria alimentelor interzise, "ASA NU".
Asa ca varza cu ciolan putem manca doar ocazional, supa de pui - o data pe luna, omleta sau salata de icre de cel mult doua ori pe luna. Putem manca, in schimb, salata de fasole verde cu usturoi oricand dorim. Cei mai multi dintre noi, cand nu gatesc dupa ureche se inspira din cartile de bucate sofisticate sau de pe internet, acolo unde retetele circula cu o viteza incredibila. Numai ca de aici nu aflam cat de sanatoase sunt mancarurile pe care le preparam. Volumul semnat de Gheorghe Mencinicopschi isi propune sa ofere informatiile lipsa.
Este o carte care imbina gastronomia, arta de a prepara mancarea, cu nutritia, adica cu ceea ce ne spune organismul nostru ca ii e bine sa manance, ca poate sa digere usor, ca poate sa utilizeze usor nutrientii din mancare, astfel incat sa prevenim boala, sa ramanem sanatosi si chiar sa traim indelungat.