Antena Căutare

Cat de des si in ce cantitate trebuie sa mancam?

Cartile de bucate spun cum sa combinam ingredientele, dar nu dau detalii despre cat de sanatoase sunt respectivele feluri de mancare sau cat de des ar trebui consumate. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, s-a gandit ca e momentul pentru o schimbare. Asa ca a lansat o carte care ne invata nu doar ce sa mancam, ci cat de des si in ce cantitate.

Fasole cu ciolan, sarmalute cu mamaliguta si smantana, tocanite: mancaruri traditioanale la care toata lumea pofteste. Sunt insa adevarate bombe calorice si intra in categoria alimentelor interzise, "ASA NU".

Asa ca varza cu ciolan putem manca doar ocazional, supa de pui - o data pe luna, omleta sau salata de icre de cel mult doua ori pe luna. Putem manca, in schimb, salata de fasole verde cu usturoi oricand dorim. Cei mai multi dintre noi, cand nu gatesc dupa ureche se inspira din cartile de bucate sofisticate sau de pe internet, acolo unde retetele circula cu o viteza incredibila. Numai ca de aici nu aflam cat de sanatoase sunt mancarurile pe care le preparam. Volumul semnat de Gheorghe Mencinicopschi isi propune sa ofere informatiile lipsa.

Este o carte care imbina gastronomia, arta de a prepara mancarea, cu nutritia, adica cu ceea ce ne spune organismul nostru ca ii e bine sa manance, ca poate sa digere usor, ca poate sa utilizeze usor nutrientii din mancare, astfel incat sa prevenim boala, sa ramanem sanatosi si chiar sa traim indelungat.

Cresterea copilului si gestionarea sfaturilor nedorite... Americanii au lansat apa de colonie cu miros de... bacon!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x