Cu toate acestea, sinceritatea completa nu este recomandata in orice situatie, iar de multe ori consecintele scoaterii la lumina a adevarului te pot afecta pe termen lung.
Parerea despre prieteni si rude
Oricat de bine intentionat ai fi, daca parerea ta despre prietenii sau prietenele jumatatii tale nu este prea buna, sau consideri ca parintii sai au de multe ori un comportament deplasat, in foarte putine cazuri si cu extrem de multa diplomatie vei reusi sa iti expui parerea fata sa superi.
Este ca si imposibil. Daca partenerul de viata nu incepe el insusi discutia sau nu observa singur anumite defecte, cu siguranta se va simti atacat. Iar singurul lucru care se va schimba va fi nu relatia pe care o are cu cei pe care ii critici, ci relatia pe care o are cu tine.
Sinceritatea intr-un conflict
Cand te certi cu persoana iubita, lucrurile pot lua o intorsatura urata daca reprosurile marunte capata o nota grava si acuzele sunt de o sinceritate prea mare. Gandeste-te bine daca ceea ce spui la nervi sunt lucruri pe care le-ai sustine si argumenta si in alte conditii.
De multe ori este bine sa mai lasi de la tine si sa te abtii daca nu este vorba despre un adevar care trebuie musai sa fie spus, sau macar asteapta un moment in bun in care sa formulezi ceea ce te deranjeaza intr-un mod cat mai diplomat.
Sinceritatea ca scuza
Un mod cam nedrept de a te folosi de asa-zisa sinceritate este cand nu esti dispus sa faci niciun compromis si te ascunzi in spatele scuzei "dar ti-am spus ca nu imi place sa merg la teatru" si "dar ti-am spus ca nu imi plac prietenii tai, nu vreau sa ies cu ei". A nu fi de acord cu ceva nu inseamna ca trebuie sa fii ferm pe pozitie de fiecare data.
Sunt contexte in care poti sa lasi de la tine si sa iei masa cu rudele sotului sau sotiei tale, desi nu ii prea inghiti. Va asteapta o viata lunga impreuna, iar lipsa de flexibilitate nu iti va fi de ajutor.
Foto: simplethingsmatter.com