Antena Căutare

Ce trebuie să știe părinții despre cumpărare încălțăminte copii

S

Cumpararea incaltamintei pentru copii poate fi o experienta plina de incercari, daca nu stii ce ai de facut. Spre deosebire de adulti, cei mai multi dintre copii nu agreeaza deloc ideea de a merge la cumparaturi, cea ce face ca procesul sa devina si mai anevoios, daca nu te misti repede, fara a le da ragazul sa se plictiseasca.

Folositi sfaturile urmatoare pentru a cumpara mai usor incaltamintea potrivita pentru cel mic si a va fi mai usor sa alegeti din multimea de oferte disponibile.

Cand trebuie cumparata incaltaminte pentru un copil

Cu exceptia cazului in care cel mic se plange ca incaltamintea pe care deja o are a devenit incomoda si il strange, este posibil sa nu stiti cand este timpul pentru o pereche noua de ghetute sau de cizmulite. De aceea este o idee buna sa verificati periodic incaltamintea copilului pentru a va asigura ca ceea ce poarta inca i se potriveste.

Articolul continuă după reclamă

Cum verificati incaltamintea copilului

Cautati zone deosebit de uzate sau cusaturi deteriorate. Daca ghetutele sau cizmulitele prezinta zone bombate sau portiuni unde se uzeaza mai repede decat restul incaltamintei, atunci este foarte posibil ca ele sa nu fie suficient de largi. Daca observati ca varful cizmulitelor sau al bocancilor sunt bombate din cauza degetelor de la picioare, ca tocurile sau talpa este si ea uzata, este clar ca urmeaza sa mergeti la cumparaturi pentru cel mic.

Recomandari pentru cumparaturile incaltamintei pentru copii

Cumparaturile pentru incaltaminte copii ar trebui programate dupa-amiaza sau seara, deoarece picioarele se umfla pe parcursul zilei. In cazul in care copilul nu este incantat de ideea de a porni la cumparaturi, cautati un magazin specializat in incaltaminte copii, deoarece personalul ar trebui sa aiba o abordare buna in ceea ce priveste tratativele cu micutul dumneavoastra reticent si va poate ajuta cu profesionalism.

Pe piata exista o multime de ghete dragute si moderne pentru copii si aveti de unde alege. Exceptand situatia in care urmeaza o ocazie speciala si vreti sa cumparati ceva mai elegant, in rest este recomandat sa evitati cheltuielile prea mari cu incaltamintea pentru copii, pentru ca ei cresc repede, iar ocaziile de ghetute noi vor fi intotdeauna dupa colt.

Alegerea masurii corecte pentru ghetutele de copii

Masurati picioarele copiilor atunci cand vreti sa le cumparati ghetute noi. Simpla incaltare sau probare a lor ar putea sa nu fie de ajuns, pentru ca ceea ce lor le-ar putea parea confortabil pentru un minut sau doua in magazin, se va dovedi total nepotrivit dupa o zi de joaca si alergare.

Masurati intotdeauna ambele picioare, deoarece un picior este mai mare decat celalalt si alegeti incaltamintea care se potriveste celui mai mare picior masurat.

Cand copilul este incaltat cu ghetutele si a intins perfect degetele in interior, ar trebui sa mai existe jumatate de centimetru intre varful ghetutei si varful degetelor de la picioare.

Desi suntem tentati sa cumparam ghetute care sunt mai mari pentru a putea fi purtate o perioada mai lunga de timp, nu se recomanda acest lucru. Incaltamintea prea mare poate ingreuna mersul copilului si poate duce la probleme mari ale picioarelor.

Pe de alta parte, o pereche de ghetute prea mici va provoca si ea disconfort. Calcaiul ghetutei trebuie sa se sprijine perfect, dar nu strans in jurul spatelui calcaiului copilului.

Ca adulti, cand cumparam incaltaminte, spunem deseori ca se va lasa, ceea ce este o idee proasta pentru oricine, dar in special pentru copii. Ghetutele trebuie sa ii fie acum confortabile copilului si nu dupa ce se vor lasa! Ele trebuie sa i se potriveasca si el sa se simta bine acum, si nu dupa ce le poarta o perioada.

Alegerea ghetutelor pentru copii

Ghetutele pentru copii trebuie sa aiba sireturi, velcro sau orice alt sistem de fixare pe picior. Ca regula generala, evitati ghetutele pentru copii cu talpa care nu are aderenta si cautati modelele realizate din materiale care permit piciorului sa respire, cum ar fi panza sau pielea. Pe langa faptul ca sunt mai durabile si mai rezistente, acestea ajuta la mentinerea piciorului copilului cald si uscat, contribuind la prevenirea blisterelor si a mirosului neplacut si, totodata, crescand confortul.

Chiar daca par foarte dragute, evitati ghetutele cu tocuri. Nu numai ca ingreuneaza deplasarea copilului, dar nu sunt bune pentru dezvoltarea sanatoasa a piciroului celui mic. Cand vine vora despre ghetute copii, alegeti intotdeauna modelele cu talpa joasa, fara toc.

Totodata, urmariti ca talpa ghetutelor sa fie texturata, acest lucru oferind tractiune si impiedicand alunecarea pe suprafetele netede sau pe gheata si zapada. Talpa trebuie sa fie rezistenta si suficient de groasa pentru a proteja picioarele de rani si durere in cazul loviturilor si, in acelasi timp, flexibila pentru a permite miscarea naturala a talpi si a se indoi adecvat in timpul mersului.

Dupa ce ati gasit incaltamintea care i se potriveste si corespunde necesitatilor lui, permiteti copilului sa aleaga culoarea sau designul. Daca el va putea sa aleaga modelul care ii place va ramane cu o experienta de cumparare mai buna si va fi mai cooperant pe viitor. Important este insa ca ceea ce el alege sa i se potriveasca si sa fie adecvat pentru un piciorus in crestere, iar acest lucru doar parintii il pot decide.

Alegeti ghetute din cea mai buna calitate, captusite cu polar gros si calduros care sa ii asigure copilului confortul termic, atat in zilele friguroase de toamna, cat si in cele de iarna, adecvate pentru un mers natural si sanatos.

Cum alegi jucarii pentru copilul tau in functie de varsta?... 5 sfaturi practice pentru bicicliștii începători...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x