Ceaiul - o adevarata ceremonie pentru englezi

Bautura preferata de toti pe timp de toamna este ceaiul fierbinte, puternic aromat, remediul ideal pentru a scoate frigul din oase.



Pentru a face din servirea ceaiului o adevarata ceremonie vei avea nevoie de un arsenal intreg:

• Un ibric simplu sau cu fluier
• Ceainice si cesti din portelan fin
• Lingurite mici, elegante
• Vase speciale pentru zahar si lapte
• Strecuratoare pentru frunzele de ceai (desi unele ceainice au deja un fel de sita la baza orificiului pentru scurgere)
• Farfuriute pentru servirea fursecurilor, a biscuitilor si a altor preparate englezesti care insotesc ceaiul
• O fata de masa delicata cu servete asortate
• Un aranjament floral face intotdeauna impresie buna


Vei avea nevoie de frunze de ceai de calitate. Nu folosi pliculete pentru ca in majoritatea se afla orice altceva decat scrie pe eticheta (in cele ieftine, cel putin).

Fierbe intai apa in ibric. Apoi incalzeste ceainicul cu putina apa fierbinte, pe care o arunci ulterior. Pasul acesta este important deoarece vasul fiind cald nu mai „fura" din caldura apei in care trebuie sa infuzeze ceaiul.

Pune frunzele de ceai in ceainic (cantitatea se calculeaza asa: cate o lingurita pentru fiecare ceasca plus una pentru ceainic) si toarna apa fiarta peste ele. Acopera cu capacul ceainicului si lasa la infuzat 5 minute. Daca vrei ca aroma sa fie mai slaba, 2 minute de infuzare sunt suficiente. Se serveste imediat.

Odata racit, ceaiul nu mai este asa de bun, iar englezii nici nu il mai beau. Plus ca timpul in care ceaiul sta in apa afecteaza preparatul final dandu-i un gust amar.

Se toarna cu grija ceaiul, tinand mereu o mana pe capac pentru a nu stropi si pentru a nu te frige cu lichidul fierbinte. Se toarna incet pentru a evita umplerea excesiva a cestilor.

Ordinea de adaugare a ingredientelor in ceasca este: lapte, infuzia de ceai, zaharul. Englezii nu pun miere in ceai (ceea ce e foarte bine pentru ca mierea devine toxica la temperaturi mari). Se foloseste mai ales zahar alb pentru ca cel brun nu are un gust asa de bun in ceai.

Mancarea servita include biscuiti, scones, fursecuri si sandvisuri mici. Cu cat totul este mai elegant cu atat de apropii de stilul englezesc.

Ponturi:

- Cel mai bine e sa alegi cesti din portelan. Se spune ca acestea fac ca ceaiul sa aiba un gust mai bun.

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf, anamaria prodan si mariana pfeiffer
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Patrizia Paglieri, Francesco si Irina Fodor, la Asia Express - Drumul Imparatilor
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
gaura in pamant langa fundatia unei case
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Mai multe articole

- Nu se fierbe apa de doua ori pentru ca prin fierbere se elimina oxigenul continut de apa, iar ceaiul nu va mai avea gust bun. Plus, prin fierberea apei care a stat se concentreaza impuritatile solide (de exemplu, praful).

- Cele mai populare soiuri de ceai englezesc sunt Darjeeling, Earl Grey, English Rose, Orange Pekoe si Imperial Gunpowder.

Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!

Foto: Hepta

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri