1. Smoothie de zmeura si banane
Ingrediente:
- 85g zmeura;
- 1 banana taiata bucati;
- 150ml suc de portocale.
Mod de preparare:
1. Se mixeaza in blender 85g zmeura, 1 banana taiata bucati si 150ml suc de portocale, pana se omogenizeaza.
2. Cocktail cu busuioc si capsuni
Ingrediente:
- o legatura mica de busuioc;
- 500ml apa;
- 1,5 litri de limonada;
- 200g de capsuni.
Mod de preparare:
1. Cu o noapte inainte, se mixeaza in robotul de bucatarie frunzele unei legaturi mici de busuioc cu 500ml apa. Se umplu 2-3 tavi de cuburi de gheata cu acest amestec si se congeleaza peste noapte, pana devin solide. In ziua servirii, se amesteca intr-o carafa mare cu 1,5 litri de limonada de la frigider. Se adauga cateva cuburi cu amestec de busuioc si 200g de capsuni de la frigider. Se mixeaza si se serveste.
3. Cocktail cu piure de pere, suc de merisor si scortisoara
Ingrediente:
- 2 pere bine coapte, fara coaja, cu cotorul scos;
- 500ml suc de merisor;
- 2 lingurite scortisoara macinata;
- 100ml de suc de lamaie.
Mod de preparare:
1. Perele se paseaza intr-un blender pana se obtine o pasta fina. Se pune aceasta pasta intr-un vas adanc si se stropeste imediat cu suc de merisor pentru a opri oxidarea piureului de pere.
2. Cand sosesc oaspetii, se pun cateva lingurite de piure pe fundul paharelor si se umplu cu restul sucului de merisor si lamaie. Se serveste imediat, dupa care se pot reumple paharele, desigur cu piure proaspat pe fundul paharelor.
Citeste si Good Food!
Studiu: Blugii purtati mai multe luni de zile NU capata un miros neplacut... Desert simplu: Biscuiti cu fistic si merisoare...