Antena Căutare

Cinci minciuni necesare

In mod normal evitam minciunile, asta daca nu avem o predilectie genetica pentru acoperirea adevarului. Insa sunt momente in care o minciuna ne poate scoate din incucaturi sau ne poate chiar ajuta. Totul e sa fim atenti la minciuna spusa si la cat de mult se pot ramifica repercusiunile acesteia.

Adevarul e calea cea mai onesta, asadar. Insa iata cinci cazuri in care minciuna isi poate gasi locul ei caldut.

1. Interviurile pentru un nou loc de munca

Fii cat mai onest posibil, insa niciodata, dar niciodata sa nu admiti ca ai mai luat acasa din obiectele furnizate gratis de fostul angajator (hartie, pixuri, etc). Daca ai fost dat afara de la fostul loc de munca fiindca ai zis in gura mare ca fostul sef e incompetent, atunci ascunde acest lucru in fata noilor posibili angajatori. Nu vrei sa fii perceput ca pe o sursa de scandal in companie.

2. Prietena / sotia.

Articolul continuă după reclamă

Aici stii bine ce sa raspunzi la intrebarile de genul "M-am ingrasat?" sau "Sunt grasa?". Mereu trebuie sa-l iei pe NU in brate. E mai sigur. Iar ca sa fii sigur ca minciuna ta are acoperire, nu te rezma la un simplu "nu", ci mai adauga ceva de genul "din contra, iti sta chiar foarte bine". Femeile sunt create genetic pentru a cere adevarul de la partenerii lor dar nu sunt in stare sa il si gestioneze, asa ca fii atent.

3. Prietenii.

In multe cazuri prietenii tai se vor lauda cu tot felul de realizari, care tie insa nu-ti spun nimic. E bine in aceste cazuri sa-i feliciti si sa te dai interesat de ceea ce au obtinut. Pentru ei e important, iar pe tine te ajuta sa nu-ti deteriorezi relatia cu ei.

4. Parintii.

Chiar daca viata ta a fost marcata sau influentata negativ de unele decizii sau actiuni ale parintilor tai e bine sa nu le spui in fata acest lucru. In schimb poti spune ca ai avut o copilarie "normala" sau ca "am fost mult mai fericit decat copiii care se nasc in Somalia".

5. Negocieri comerciale.

Uneori nu e bine sa fii onest complet atunci cand vinzi sau cumperi ceva, fiindca unii speculeaza in defavoarea ta acest lucru. Atunci cand vrei sa cumperi ceva nu vrei sa fii tipul "dragut" ci tipul care "salveaza bani". Asa ca e bine sa spui clasicul "e prea mult, nu mai puteti lasa putin?", chiar daca pretul ti se pare ok, sau "inca nu pot sa ma decid". Nu trebuie sa devii un profitor indolent, ci doar sa incerci sa salvezi cat mai mult din banii bugetati pentru achizitionarea unei case sau a unei masini.

foto: coedmagazine.com

Trei obiecte vechi, noi utilizari (5)... Rolul fratilor in dezvoltarea noastra emotionala...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie Miercuri, 08.01.2025, 10:11
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x