Căutare Live

Copiii sunt mai putin stresati daca au o mama grijulie

Bebelusii care sunt inconjurati de afectiunea mamei au mai putine sanse de a se transforma in adulti care sufera de anxietate sau stres, dupa cum se arata intr-un studiu recent.

Totusi, nu exista o diferenta mare intre bebelusii care primesc foarte putina afectiune din partea mamelor si cei care primesc o cantitate medie de afectiune.

Psihologii au crezut mereu ca exista o legatura intre perioada de dupa nastere si diversele probleme de la maturitate, insa studiile anterioare, bazate pe memorie, au fost subiective si nu au putut sa atinga perioada timpurie din viata subiectilor.

Pentru a putea observa in mod obiectiv daca afectiunea mamelor influenteaza in vreun fel viata copiilor, cercetatorii au urmarit un studiu efectuat la inceputul anilor 1960, in America.
Legaturile dintre peste 1.000 de perechi de nou-nascuti si mame au fost observate de psihologi si evaluate cu "negativ", "normal" sau "extravagant".

Dupa 34 de ani, in 1990, cercetatorii au luat legatura cu mai bine de jumatate din bebelusii participanti la primul studiu si au realizat interviuri pentru a vedea personalitatile acestora.

"Am observat in mod obiectiv ca o legatura puternica intre mame si bebelusii de opt luni este asociata cu un nivel redus de stres in urmatorii 30 de ani. Totusi, nu am gasit o relatie semnificativa intre nivelele mici de afectiune si nivelele mari de stres", se arata in studiul publicat in Journal of Epidemiology and Community Health.

Citeste si Intact News

Sursa foto: mylifeatfullspeed.com

Studiu: Peste 5 milioane de copii s-au nascut, la nivel mondial, prin fertilizare in vitro... Dieffenbachia nu tolereaza temperaturi scazute...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri