Totusi, nu exista o diferenta mare intre bebelusii care primesc foarte putina afectiune din partea mamelor si cei care primesc o cantitate medie de afectiune.
Psihologii au crezut mereu ca exista o legatura intre perioada de dupa nastere si diversele probleme de la maturitate, insa studiile anterioare, bazate pe memorie, au fost subiective si nu au putut sa atinga perioada timpurie din viata subiectilor.
Pentru a putea observa in mod obiectiv daca afectiunea mamelor influenteaza in vreun fel viata copiilor, cercetatorii au urmarit un studiu efectuat la inceputul anilor 1960, in America.
Legaturile dintre peste 1.000 de perechi de nou-nascuti si mame au fost observate de psihologi si evaluate cu "negativ", "normal" sau "extravagant".
Dupa 34 de ani, in 1990, cercetatorii au luat legatura cu mai bine de jumatate din bebelusii participanti la primul studiu si au realizat interviuri pentru a vedea personalitatile acestora.
"Am observat in mod obiectiv ca o legatura puternica intre mame si bebelusii de opt luni este asociata cu un nivel redus de stres in urmatorii 30 de ani. Totusi, nu am gasit o relatie semnificativa intre nivelele mici de afectiune si nivelele mari de stres", se arata in studiul publicat in Journal of Epidemiology and Community Health.
Citeste si Intact News
Sursa foto: mylifeatfullspeed.com
Vrei sa lasi copilul singur acasa? Ce sa iei in calcul... Dieffenbachia nu tolereaza temperaturi scazute...