De aceea, cand decorezi o anumita incapere, imparte culorile in acest mod:
- 60% culoarea dominanta;
- 30% culoarea secundara;
- 10% culoarea de accent.
Daca nu stii cum sa vizualizezi aceste procente gandeste-te la cineva imbracat la costum: majoritatea culorii sta in pantaloni si sacou, 30 la suta in camasa si 10 la suta in cravata. In casa ta, echilibrul ar putea fi obtinut prin:
- 60% din culoare este cea a peretilor;
- 30% este a mobilierului;
- 10% este a unui obiect antic sau al unui aranjament floral.
Trebuie apoi sa te decizi asupra celor trei culori. Alege-le pe cele care sunt complementare, de tipul rosu si verde, albastru si galben sau mov si portocaliu. Camerele decorate astfel ofera o separare clara de culori si sunt de cele mai multe ori formale si destul de provocatoare pentru ochi. Astfel de combinatii sunt recomandate in camera de zi de exemplu, pentru ca este o zona mai putin intima a casei.
Culori apropiate
Cand privesti culorile asa cum sunt ele asezate intr-o scara, vei observa ca galben este langa verde, albastrul langa violet si rosul langa portocaliu. Acest tip de combinatii sunt casual, odihnitoare si ceva mai neutre decat combinatiile complementare. Aceasta schema poate fi folosita in zone mai informale ale casei, cum ar fi dormitoare sau mansarde.
Foto: decorationinterior.net
Stabilirea paternitatii se poate face acum si inainte de nasterea bebelusului... FOTO! Vezi cele mai bine imbracate 10 vedete ale saptamanii!...