Pentru mulți dintre rezidenții apartamentelor de dimensiuni reduse, alegerea mobilierului poate fi o misiune nu imposibilă, dar dificilă. Altfel spus, pentru locuitorii unei garsoniere, este o adevărată provocare să îmbine și să poziționeze piesele de mobilier într-un mod care să servească mai multor scopuri.
Când locuiești la garsonieră, este evident că nu poți renunța nici la mobila de bucatarie, nici la cea pentru living, deoarece ai nevoie și de un loc în care să gătești și să servești masa, dar și de spațiu de dormit și de primit musafirii. La toate acestea, mai adaugăm și necesitatea unui loc pentru depozitare!
Dacă te confunți și tu cu limitările legate de spațiul garsonierei în care locuiești, îți spunem cum să alegi mobila de bucătarie astfel încât să maximizezi spațiul disponibil!
O bucătărie mică poate avea unele limitări, dar un spațiu conceput eficient, indiferent de cât de mic ar fi, poate fi eficient, elegant și primitor, toate acestea ca bonus, alături de caracteristica principală, funcționalitatea. Și totuși, când ai o garsonieră, funcția obiectelor din casă devine ceva mai importantă decât aspectul lor. Asigură-te, deci, că nu integrezi în casa ta decât piese cu adevărat utile.
Prin urmare, primul sfat pe care îl poți pune în aplicare este să umplii spațiul cu mobilier care nu se pretează neapărat scopului de a servi masa. Spre exemplu, poți opta pentru mobilier clasic de bucătărie, dar să înlocuiești anumite elemente convenționale, cum ar fi scaunele. Așadar, ai opțiunea de a pune în garsoniera ta scaune de bar, în locul celor obișnuite.
Delimitează zonele cu rol distinct din garsoniera ta. Cum poți face asta? Optând pentru mobilă de bucătărie ingenios poziționată. De pilă, o insulă sau un bar poate face trecerea dinspre zona de gătit spre cea de living, respectiv de dormit. Totodată, alegerea materialelor pentru podea te pot ajuta în această direcție; în timp ce, pentru bucătărie vei alege, cel mai probabil, gresia, pentru restul casei alege parchetul.
Profită de spațiul vertical și montează dulapuri pe perete. În acest mod, vei obține spațiu suficient pentru a depozita lucrurile de care ai nevoie, fără să ocupi din podeaua casei tale. Un alt truc pe care îl poți folosi este să agăti în suporturi de perete vesela (paharele, mai exact) sau ustensilele de bucătărie, pentru a câștiga spațiu.
Amenajarea unei garsoniere nu este chiar o treabă simplă, iar asta se întâmplă din cauza faptului că spațiul impune limitări. Există, însă, și trucuri pe care să le aplici pentru a oferi amploare spațiului de care dispui, iar unul dintre cele mai eficiente vizează încastrarea în mobilier a electrocasnicelor.
Cromatica este și ea un criteriu important în funcție de care să alegi mobila de bucătarie pentru garsonieră, și de fapt, pentru orice alt tip de locuință. Optează pentru piese de mobilier simple, în culori puternice, fără imprimeuri sau modele îndraznețe. Pentru vopsirea pereților, păstrează tonuri pastelate, care oferă amploare spațiilor.
Sursa: https://cdn.pixabay.com/photo/2017/02/24/12/23/kitchen-2094722_960_720.jpg
4 situații pe care nu ar trebui să le ascunzi proprietarului... Cum să-ți surprinzi tatăl de ziua lui...