1. Atitudinea conteaza
Poate factorul cel mai important pe care trebuie sa-l iei in considerare este propria atitudine si abordarea fata de mancare in general. Evita sa fortezi copilul sa manance legume sau alte alimente. Incurajeazacopilul sa ia macar o data ca sa guste, dar nu te supara daca refuza.
2. Invata-l sa manance legume in fiecare zi
Daca totusi refuza dupa mai multe incercari atunci incearca sa ii introduci inainte de masa de pranz o portie mica cu legume, adica exact atunci cand i se face foame. Porneste treptat cu o feliuta, doua de rosii sau castraveti pana cand se va obisnui cu gustul si va incepe sa ii placa.
3. Legume gustoase
In momentul in care faci piure, alege cartofii dulci in locul celor obisnuiti, deoarece acestia nu numai ca au multa vitamina A, dar sunt si mai gustosi.
4. "Gatiti" impreuna
Decat sa ii faci tu mereu un sandwich sanatos, ma bine il lasi pe el sa faca. O sa fie foarte incantat cand isi va pune singur feliile de rosii, branzica si piept de pui. Nu numai ca va fi distractive, dar va si manca ceva facut de manutele lui
5. Lasa-l sa aleaga
Cand mergeti la cumparaturi si sunteti la raionul de legume proaspete, lasa-l pe el sa aleaga ce ii place.
6. La munca impreuna
Daca aveti curte, amenajati o gradina de legume impreuna cu copilul, daca stati la bloc, atunci puteti planta in ghiveci o leguma, iar apoi puteti sa-l tineti undeva la soare. O sa fie foarte incantat cand va vedea roadele muncii sale.
Chiar daca va dura ceva timp, fii sigur ca in cele din urma copilul tau se va obisnui sa manance legume, ba chiar ii va placea foarte mult si, astfel, va creste sanatos si plin de vitalitate.
Foto: health.more4kids.info