Cum gestionezi o relatie virtuala sau la distanta

Intr-o relatie virtuala partenerul iti transmite o imagine favorabila, felul in care vrea sa fie vazut de catre altii. Dar de multe ori aceasta imagine poate sa fie mult diferita de realitate. In ziua de azi, cand tehnologia este foarte avansata, este usor sa comunicam si sa pastram legatura cu persoane care se afla la mare departare de noi. Avem la dispozitie diverse dispozitive care ne ajuta sa facem acest lucru. Prin telefon sau Internet, oamenii socializeaza, fac schimb de informatii, isi impartasesc ganduri, sentimente; comunica in scris, isi trimit poze sau pot sa se auda si sa se vada in timp real, cu ajutorul unui webcam. Astfel poti comunica cu persoane pe care nu le-ai intalnit niciodata. Se inlocuieste comunicarea directa, fata in fata cu comunicarea pe Internet sau prin intermediul altor dispozitive electronice.Dragoste... virtuala

Persoane care nu s-au vazut niciodata fata in fata se indragostesc, petrec ore, zile-n sir vorbind, visand impreuna, facandu-si planuri si declarandu-si dragostea. Insa, de cele mai multe ori, cele doua persoane nu se cunosc decat superficial si leaga o relatie doar pe baza a ceea ce isi imagineaza unul despre celalalt.

Intentionat sau nu, ambele comunica doar ceea ce ar vrea sa stie celalalt. In plus, fiecare dintre noi avem tendinta de a-i atribui partenerului calitatile pe care credem ca ar trebui sa le aiba, mai ales daca nu avem dovezi contrare. Astfel, peste imaginea pe care celalalt ti-o transmite, se suprapune idealul tau despre cum ar trebui sa fie perechea ta - proiectezi asupra sa toate calitatile pe care ti-ai dori sa le aiba.

Este foarte greu sa cunosti o persoana doar prin intermediul calculatorului sau al telefonului, mai ales ca intr-o astfel de comunicare esti privat de o serie de elemente importante, printre care si mesajele nonverbale pe care orice om le transmite. Se stie ca omul nu comunica doar prin cuvinte, ci si prin mimica, gesuri, postura etc. Este necesar deci sa cunosti acea persoana in realitate, sa o observi in diverse situatii, in mediul ei de viata, deoarece poti afla foarte multe despre ea din felul in care se comporta, din felul in care reactioneaza in viata de zi cu zi si din relatiile pe care le are cu cei din jur.

Cand cei doi parteneri virtuali se hotarasc sa se intalneasca in realitate, exista riscul sa fie dezamagiti deoarece „partenerul virtual" nu se ridica la inaltimea asteptarilor construite in legatura cu el.
Nu este in conformitate cu imaginea ideala a partenerului. In acest moment, mastile cad, iar cei doi pot hotari sa incheie relatia.

Relatii la distanta

Dar exista si cazuri in care cei doi chiar se plac si hotarasc sa continue relatia. Daca insa locuiesc la mare departare, apare o problema. Nu se pot vedea prea des si aleg sa se vada o data la o anumita perioada, in functie de posibilitati. Petrecand foarte putin timp cu partenerul tau, se intampla ca, atunci cand sunteti departe unul de altul, sa te gandesti la el si sa imbraci totul intr-o aura frumoasa. Continui sa-i construiesti celuilalt o imagine aproape de ideal, iti creezi asteptari bazate pe iluzii si risti sa fii dezamagit in momentul in care ajungeti sa stati mai mult impreuna. Poti ramane astfel blocat intr-o relatie nefunctionala, care se poate prelungi pentru mult timp.

O mica discutie cu tine insuti/ insati

Cum vezi aceasta relatie pe viitor? Care sunt planurile voastre? Vrei sa continui relatia la departare? Aveti un plan de a va muta unul langa altul? Esti dispus sa-ti parasesti orasul si cunostintele pentru a te muta aproape de partener? Dar el/ea? Daca esti dispus sa faci asta, gandeste-te bine daca merita. Fa o lista cu costuri si beneficii si gandeste-te ce iti doresti cu adevarat.

Citeste si Revista Felicia

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri