Iar pentru a reusi sa pui in aplicare acest lucru, trebuie sa tii cont de cat mai multe din urmatoarele sfaturi.
Alege un loc de joaca fix
Este foarte important sa gasesti intr-una din camere, intr-un colt, sau langa geam (de preferat, fiindca pisicilor le place sa se uite pe geam), un loc fix, nu sa transformi toata casa intr-un loc haotic de joaca.
Instaleaza-i un copac de jucarie
Pe piata exista, special creati pentru pisici, "copaci" (o bara de lemn) pentru pisici, care au diferite etaje, rafturi, mici scari. Pune acest copac langa geam, in coltul special amenajat. In timp se va obisnui sa vina in acest colt, pentru a ajunge la geam mai usor.
Cumpara-i o minge de hranit
I-ai o minge de cauciuc care are o gaura prin care ii introduci mancare uscata (biscuiti, etc), suficient de larga cat sa-i incapa o labuta. Se va juca involuntar, dorind sa scoata mancarea din minge.
Fa-i un culcus
Tot in aceasta zona instaleaza-i un mic culcus, pe care, atunci cand oboseste sau ii e somn, sa se intinda.
Fa-i un tunel de joaca
Leaga mai multe cutii de carton, unele de altele, si fa gauri in ele, suficient de mari pentru a incapea pisica ta. Aceasta se va baga prin ineditul tunel si va si alerga prin el.
Indiferent ce metoda alegi, asigura-te ca pisica ta nu se plictiseste, ca are cu ce si cum sa se joace si ca are toate conditiile pentru a nu-i lipsi iesitul afara.
Foto: airtravelwithpets.com
Casatoria si alte 20 de motive - secretul longevitatii... Untitled stire...