Antena Căutare

Cum să construiești pe un teren mic! Cinci sfaturi pentru o casă mică, dar cochetă

Viața în oraș ne obligă, de multe ori, să construim pe terenuri mici. Majoritatea spațiului de construcție este ocupat, așa că e destul de dificil să găsești un teren mare, neocupat. Acest lucru nu trebuie însă să ne facă să renunțăm, ci mai degrabă să devenim mai inventivi și să învățăm să fim eficienți cu resursele pe care le avem. Dacă vrei să construiești eficient pe un teren mic și să exploatezi cât mai bine spațiul disponibil, urmează acești pași simpli:

Viața în oraș ne obligă, de multe ori, să construim pe terenuri mici. Majoritatea spațiului de construcție este ocupat, așa că e destul de dificil să găsești un teren mare, neocupat. Acest lucru nu trebuie însă să ne facă să renunțăm, ci mai degrabă să devenim mai inventivi și să învățăm să fim eficienți cu resursele pe care le avem. Dacă vrei să construiești eficient pe un teren mic și să exploatezi cât mai bine spațiul disponibil, urmează acești pași simpli:

1. Armează pereții și podelele

Cea mai importantă calitate a unei case este rezistența. Dacă vrei să construiești o casă durabilă atunci e o idee bună să armezi pereții și suprafețele plane ale casei cu plasa sudata. Suprafețele care suportă presiuni mari, cum sunt podelele sau pereții de rezistență, trebuie întărite, iar plasa sudată acționează ca un schelet care fortifică întreaga structură.

Trebuie să fii atent atunci când transporți și când descarci plasa sudată, pentru că există riscul ca ea să se deformeze. E foarte important să nu o așezi niciodată pe verticală și nici pe pământ pentru că poate fi afectată de coroziune. Dacă este folosită corect, plasa sudata va crește rezistența oricărei suprafețe în care este integrată și va contribui major la siguranța casei tale

2. Utilizează simplitatea în planificare

O metodă sigură de a crește costurile de construcție este printr-un plan arhitectural complicat. Fiecare curbă și linie complexă adaugă costuri suplimentare la prețul materialelor și, mai rău, fac risipă de spațiu. Atunci când construiești pe un teren mic ai nevoie să economisești cât mai mult spațiu, iar cea mai sigură cale către acest obiectiv e prin simplitate.

3. Folosește coloane în loc de pereți despărțitori

Când construiești pe un teren mic ești nevoit să maximizezi spațiul locuibil din casa ta. Un plan arhitectural de tip open space poate fi o idee foarte bună în această situație. În loc să ridici pereți, care vor micșora spațiul locuibil din casă, poți folosi coloane de rezistență, care vor crește integritatea structurală a clădirii și vor funcționa ca limite imperceptibile între camere.

Cu toate acestea, asigură-te că nu renunți la pereți structurali și delimitează corespunzător spațiul de dormit. De asemenea, atunci când alegi locul unde vor fi plasate coloanele, asigură-te că sunt poziționate în așa fel încât să nu stingherească mișcarea persoanelor dintr-o cameră în alta.

4. Alege cu grijă materialele de construcție

Calitatea materialelor de construcție este esențială la o casă. Tot ce economisești la materialele de construcție vei plăti mai târziu în reparații de mentenanță. Tocmai de aceea, e important să construiești cu materiale de calitate și să izolezi foarte bine casa de la bun început. Vei avea facturi mult mai mici de încălzire și vei scăpa și de reparațiile de mentenanță.

Când alegi materialele e mult mai eficient să le cumperi pe toate dintr-un singur loc, ca să nu fii nevoit să mergi din magazin în magazin. Pentru asta, cel mai bine e să cumperi din magazine mari, cum e Arabesque, companie fondată de Cezar Rapotan. Astfel, construcția ta va progresa mai repede și vei economisi și bani la materialele de construcție.

5. Poziționează atent casa și conservă energie

Felul în care este poziționată casa ta poate avea un impact semnificativ asupra consumul tău de energie, în special când vine vorba de încălzire. În funcție de felul în care așezi casa, poți beneficia de mai multă sau mai puțină lumină de la soare. Asta te va ajuta să conservi resurse și să economisești energie, lucru care va rezulta în facturi mai mici.

Dacă lotul de teren pe care vei construi are ieșire la stradă prin nord sau sud, asigură-te că cele mai lungi laturi ale casei sunt poziționate paralel cu strada. În cazul în care vremea locală e mai răcoroasă, construiește ferestre mari pe partea din sud a casei, ca să captezi cât mai mult din lumina solară. Iar dacă locuiești într-o zonă cu veri călduroase, plasează ferestre mai mari pe parte de nord, ca să te bucuri de mai mult lumină indirectă și casa să se încălzească mai greu vara.

Sursă foto: Shutterstock

Ce să faci în noaptea de Înviere ca să îți găsești alesul... Calendar ortodox 5 aprilie. Denia celor 12 Evanghelii, cea mai importantă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x