Cum sa faci un proiect de casa reusit

De la casa mult visată la cea construită este cale lungă și trebuie să treci printr-un periplu marcat de autorizații, planuri de proiectare, alocarea bugetului și multe alte aspecte pe care ar fi bine să le gestionezi prin documentare constantă.

De la casa mult visată la cea construită este cale lungă și trebuie să treci printr-un periplu marcat de autorizații, planuri de proiectare, alocarea bugetului și multe alte aspecte pe care ar fi bine să le gestionezi prin documentare constantă.

Urmărește-ți visul și nu te împiedica de primele obstacole prin care treci doar o dată. Dacă vrei să pornești un proiect de casă și nu știi de unde să începi, iată cum ar trebui să procedezi pentru a-ți duce planurile la bun sfârșit.

Documentează-te utilizând surse de inspirație valoroase

Documentarea este esențială. Mai întâi schițează tu însuți casa dorită, pentru a da o formă ideilor tale, apoi caută planuri de casă care să corespundă cu ceea ce îți dorești. La o simplă căutare pe Internet, poți găsi planuri de toate formele și pentru toate gusturile. Învață detaliile care fac din planul casei un desen inteligibil precum simbolurile grafice pentru ferestre și uși sau cum trebuie făcută compartimentarea locuinței.

Ține cont de buget. Costurile de construcție se referă la un metru pătrat de suprafață construită, iar diferențele provin din materialele folosite, grosimea pereților, spațiul pe care îl vei construi etc. Ia în calcul nevoile tale și ale celor dragi înainte de a lua decizii, pentru că planul casei trebuie să prioritizeze spațiul utilizabil, în funcție de nevoile ocupanților. În timp ce unii oameni preferă un living mare, alții preferă să aibă mai mult spațiu de lucru sau o baie imensă. Din acest motiv, este important să stabilești cum vei folosi fiecare încăpere a locuinței, de la începutul proiectului.

Studiază casele care îți plac. Dacă ai posibilitatea, vizitează diverse case pentru a observa mai bine detaliile aferente acestora. Ține cont de cele care îți atrag atenția și care conturează imaginea casei, apoi adaptează-le planului propriei locuințe. Citește reviste de specialitate, modifică schițele pe care le-ai desenat inițial dacă este nevoie, verifică și măsoară până când ajungi să fii mulțumit de planul tău.

Apelează la un arhitect pentru proiectul tău

Este recomandat să apelezi la un arhitect și să finalizați detaliile împreună. Experiența unui specialist te poate scuti de multe bătăi de cap care apar atunci când proiectezi o casă. De asemenea, arhitectul te poate ajuta cu informații privind documentația necesară, contractarea unei firme de construcții care să fie de încredere și chiar cu supervizarea construcției. Un dezavantaj ar putea fi costul ridicat pe care îl presupune colaborarea cu un specialist, comparativ cu achiziția unui proiect gata făcut.

Ține cont de coeficientul G și întreabă specialistul despre obligativitatea întocmirii unui calcul G. Calculul coeficientului global de izolare termică semnalează pierderile de căldură cauzate de diferența de temperatură dintre mediul exterior și cel interior, pierderile de căldură cauzate de încălzirea aerului și are în vedere infiltrațiile de aer cauzate de tâmplăria deteriorată. Acest serviciu este adresat persoanelor fizice, juridice, instituțiilor publice, autorităților centrale și locale sau altor furnizori de servicii de proiectare.

Achiziționează proiectul pentru casa ta de la specialiști

Există site-uri specializate de unde poți achiziționa un proiect de casă, iar prețul variază în funcție de cerințele tale. Avantajul este că poți viziona și compara mai multe proiecte, poți negocia prețul și poți citi recenziile altor utilizatori. Un dezavantaj este că nu poți avea certitudinea faptului că proiectul ales de tine se potrivește cu zona în care vrei să construiești.

Folosește programe specializate de proiectare

Pe Internet există diferite programe de proiectare 3D, pe care le poți utiliza pentru a construi singur proiectul mult visat. Un dezavantaj în acest caz constă în faptul că ai nevoie de cunoștințe avansate pentru a folosi aceste programe pe calculator. Cu toate acestea, poți accesa instrucțiuni de folosire sau tutoriale care sunt pe înțelesul tuturor pentru a reuși să lucrezi cu aceste programe sau poți apela la o persoană cu experiență în domeniu.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Atât timp cât produsul final se încadrează în bugetul tău, construcția este de calitate și răspunde nevoilor tale, poți apela la oricare variantă de mai sus, pentru a face un proiect de casă reușit.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri