Antena Căutare

Cum sa stimulezi inteligenta bebelusului tau

Cauti metode prin care sa stimulezi dezvoltarea creierului celui mic? Probabil ai auzit deja ca este bine sa asculti inca din timpul sarcinii cd-uri cu Mozart sau sa ii cumperi mai apoi jucarii educative. Insa sunt alte lucruri, mai la indemana, mai practice si despre care s-a demonstrat stiintific ca functioneaza.

1. Fii sanatoasa

Primul pas pe care il poti face in privinta bebelusului tau incepe cu ingrijirea prenatala. Femeile nu ar trebui sa ia dar acid folic atunci cand incearca sa ramana insarcinate, dar si in timpul sarcinii si al alaptarii. Vitamina B ajuta la dezvoltarea tubul neurnal, care mai apoi devine creierul copilului si coloana vertebrala care incep sa se dezvolte in primele opt saptamani de sarcina.

Vitaminele prenatale care contin acid folic si alti nutrienti importanti, cum ar fi calciul si fierul trebuie sa fie luate cu atentie, de aceea femeile nu trebuie sa presupuna ca luand cateva vitamine in plus asigura aportul necesar pentru o sarcina sanatoasa. O ingrijire ca la carte presupune vizite regulate la obstetrician cat mai devreme cu putinta, la fel ca mentinerea unei diete sanatoase, evitarea fumatului si a consumului de alcool.

2. Alaptarea

Desi exista numeroase formule pentru copii destul de apropiate de compozitia laptelui matern, alaptarea este totusi cea mai buna solutie: imbunatateste sanatatea fizica si sistemul imunitar si accelereaza dezvoltarea anumitor parti ale creierului. In afara de faptul ca le ofera bebelusilor toti nutrientii de care au nevoie pentru intreaga zi, alaptarea contribuie la dezvoltarea musculaturii fetei si a vorbirii.

Totodata, se pare ca bebelusii care sunt alaptati sunt mai putin predispusi sa dezvolte infectii respiratorii si alergii. La fel de important, alaptarea ofera timpul necesar crearii unei legaturi puternice intre mama si copil, permitandu-le sa se atinga, sa comunice si sa se bucure pur si simplu, unul de prezenta celuilalt.

3. Vorbeste-i inca inainte ca el sa se nasca

Unele cercetari arata ca bebelusii isi amintesc si recunosc vocile celor care le vorbesc inca de cand sunt in pantec. De aceea li se sugereaza parintilor sa le vorbeasca celor mici inca din perioada in care sunt inca in burta si sa continue sa aiba o stransa comunicare pe toata perioada copilariei si nu numai.

foto: lyland-lyland.com

Sacoul, intre elegant si casual... Studiu: Barbatii se spetesc cu munca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x