- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
CAUZE
Potrivit Vivianei Iordache, o prima cauza a aparitiei pungilor de sub ochi o reprezinta procesul natural de imbatranire. "In mod normal, exista o cantitate de grasime in zona de sub ochi, care este tinuta in loc de ligamente. Insa, o data cu imbatranirea, aceste ligamente se detensioneaza, ceea ce face ca grasimea de sub ochi sa inainteze spre suprafata pielii, formand pungutele de sub ochi". De asemenea, circulatia sangvina deficitara, oboseala cronica, afectiunile renale si insomniile sunt factori care isi pun amprenta pe chip. E de preferat ca inainte de a face apel la orice metoda de tratament sa se trateze cauza.
Da, exista persoane la care pungile de sub ochi apar mai devreme. Motivul: mostenirea genetica. Dar nu trebuie sa dam vina exclusiv pe ereditate, caci si stilul de viata conteaza. Asadar, mancati fructe, dormiti suficient, mai ales intre orele recomandate de specialisti, si faceti exercitii fizice.
TRATAMENT NATURIST
Cea mai la indemana solutie o reprezinta reducerea edemului prin simpla actiune a temperaturii locale scazute. Concret, aplicati felii de castravete, precizeaza specialistul nostru.
Cristina Balanescu, medic primar medicina generala cu competenta in terapii complementare, recomanda aplicarea compreselor cu brusture. Acestea se lasa 20 de minute sa actioneze si se indeparteaza cu apa calda.
Acelasi efect il au si compresele cu frunze de merisor, coada calului, albastrele si tei.
BLEFAROPLASTIE
Celor care isi doresc efecte de lunga durata, medicul Viviana Iordache le recomanda blefaroplastia, adica liftingul pleoapei. Acesta presupune inserarea unei canule electronice de dimensiuni reduse care sa topeasca grasimea. In cazul persoanelor tinere, topirea grasimii este suficienta pentru un rezultat estetic foarte bun, insa persoanele mai in varsta necesita si indepartarea excesului de piele de la nivelul pleoapei inferioare.
Pentru ca nu este o interventie complicata, se realizeaza sub anestezie locala, dupa operatie nefiind necesara spitalizarea. Imediat dupa operatie este posibil sa ai pleoapele umflate, sa lacrimezi excesiv sau sa prezinti o sensibilitate crescuta la lumina. Nu e cazul sa iti faci griji, te asigura specialistul nostru. Toate aceste fenomene sunt normale. Aceasta operatie se face de regula persoanelor peste 35-40 de ani si nu este indicata pacientilor cu patologie oculara, hipertiroidie, boli cardiovasculare si diabet.
PREDISPUSE
Inesteticele pungi de sub ochi dau mai mult bataie de cap femeilor decat barbatilor.
Citeste jurnalul.ro