- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Boala se caracterizeaza printr-o serie de simptome, cele mai frecvente si comune pentru toate cele trei forme de artrita:
● durere articulara si edeme ce apar si dispar, adesea sunt persistente
● limitarea miscarilor articulare (mai mult de o ora in timpul diminetii)
● iritabilitate, refuzul de a umbla sau protejarea articulatiei.
Urticaria data de artrita juvenila este punctata, de culoare rosu-deschis sau roz si poate fi asociata cu febra. Zonele in care se instaleaza urticaria sunt fata, palmele, talpile, axila si trunchiul. "Urticaria poate aparea dupa bai fierbinti sau prin frecare sau scarpinare a pielii."
Avantajul acestei afectiuni este acela ca marea majoritate a copiilor bolnavi de artrita se recupereaza in totalitate. Este important de stiut ca, desi artrita juvenila nu afecteaza pe termen lung viata pacientilor, unele simptome ale bolii pot continua si la maturitate. Disfunctiile pe termen lung pot fi de la rigiditate ocazionala la limitarea miscarilor.
INGRIJIRI DEOSEBITE
Un copil care se lupta cu atrita trebuie sa beneficieze de anumite conditii si un anumit regim de viata pentru a reduce impactul negativ al bolii asupra sa.
Acest regim se refera la efort fizic, alimentatie, program zilnic. Pentru a mentine miscarea, parintii trebuie sa verifice fiecare articulatie prin diferite exercitii pana la aparitia durerii. Este indicat ca aceste exercitii sa fie usoare, cu accent pe extensie, intindere si sa fie efectuate zilnic.
Specialistii mai recomanda somnul dupa-amiaza. Este important ca micutul sa nu se epuizeze nici psihic si nici fizic. Noaptea trebuie sa aiba 9-10 ore de somn.
Regimul alimentar al copilului cu artrita trebuie sa fie echilibrat, sa contina cereale integrale (paine, orez, paste fainoase), fructe si legume, lapte, iaurt, branza, produse care furnizeaza proteine, vitamina B, fier, zinc (carne de vita, pui, peste, fasole, oua, alune). Grasimile, uleiurile si dulciurile trebuie consumate moderat de copii.
Citeste restul articolului pe Jurnalul National
sursa foto:buzzle.com
A inceput Festivalul International de Teatru pentru Copii... Depresia la adolescenti, o boala cu consecinte dramatice...