- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Odată cu încălzirea specifică acestui sezon, trebuie să iei câteva măsuri de protecție care privesc alimentația. Atunci când temperaturile cresc foarte mult, produsele alimentare devin tot mai expuse și te supun și pe tine la unele riscuri de sănătate. Potrivit analiștilor de la Food Standards Agency din Marea Britanie, anual, numai în UK se înregistrează peste 500.000 de cazuri de toxiinfecție alimentară provocată în mare măsură de alimente depozitate necorespunzător atunci când temperaturile sunt foarte ridicate. Astfel, este necesar să iei câteva măsuri de protecție odată cu instalarea sezonului cald.
Cum trebuie să îți protejezi alimentele în fața căldurii din timpul verii:
Alimentele congelate trebuie cumpărate mereu ultimele în magazin
Poate părea surprinzător, dar ordinea în care cumperi alimente de la magazin este la fel de importantă ca produsele alese. În cazul alimentelor congelate, acestea trebuie luate din magazin abia la final, puse peste celelalte alimente și transportate spre casă în pungi termice, care le pot păstra reci, în ciuda temperaturilor ridicate. În clipa în care ai ajuns acasă, depozitează toate alimente într-o combină frigorifică îndeajuns de spațioasă, încât acestea să nu stea înghesuite pe rafturi.
Dezgheață alimentele de fiecare dată în frigider
De foarte multe ori se întâmplă să te grăbești și să dezgheți alimentele rapid, la cuptorul cu microunde sau lăsându-le pe blatul din bucătărie. Acest lucru este însă o greșeală, pentru că vor fi expuse fluctuațiilor mari de temperatură din cameră, dar și insectelor, ceea ce se poate transforma într-un risc pentru sănătatea ta și a alor tăi.
Atenție mare la temperatura din frigiderul tău
Dacă ai un frigider fără termometru interior, atunci poți achiziționa unul separat. Importanța acestuia pe timpul verii este destul de mare, pentru că trebuie să te asiguri în permanență că în frigider este o temperatură medie între zero și cinci grade Celsius. De asemenea, evită să stai mult cu ușa deschisă la frigider, când afară este caniculă și nici nu supraîncărca rafturile, ca să repetăm sfatul de la primul punct.
Nu păstra prea mult timp resturile rămase după o petrecere
De cele mai multe ori când organizezi o petrecere se întâmplă să rămână pe masă multe resturi de mâncare. Deseori acestea sunt consumate a doua zi, însă în timpul verii trebuie să ai mare atenție asupra unui aspect. Dacă produsele au stat expuse la căldură pentru mai mult de două ore și nu au fost ținute la frigider, ar trebui aruncate și nu trebuie să riști să le consumi.
Unde trebuie să ții lada frigorifică la drum lung
Drumurile lungi cu mașina în vacanță sunt extrem de plăcute și de relaxante. În același timp, este clar că trebuie să te asiguri că ai la tine mâncare pentru a putea face pauze din când în când, însă alimentele ar trebui depozitate la loc sigur, adică într-o ladă frigorifică pusă în mașină acolo unde curenții de aer condiționat sunt mai puternici. În acest fel te asiguri că alimentele rămân depozitate într-un mediu corespunzător.
1 iunie, Ziua Copilului: cele mai frumoase citate despre copii, pentru părinți... Calendar ortodox 4 iunie 2019. Sărbătoare mare de cruce albastră și sfinți...