Pata: ceara
Cu ce sa cureti: hartie, un fier de calcat, spirt
Cum sa cureti: Rade cu o lama sau un cutit excesul de ceara. Pune peste pata un servet de hartie si peste ea un fier incins, pana cand ceara se topeste si este absorbita de gartie. Apoi sterge bine cu spirt. Indeparteaza alte urme ramase cu apa si detergent.
Pata: Guma de mestecat
Cu ce sa cureti: Cuburi de gheata
Cum sa cureti: Pune peste bucata de guma o punga cu gheata. De indata ce devine tare si sfaramicioasa, poti sa o indepartezi cu ajutorul unui cutit, avand grija sa nu zgarii suprafata pe care este prinsa.
Pata: Cafea sau ceai
Cu ce sa cureti: detergent, otet
Cum sa cureti: Clateste bine locul cu apa rece, apoi spala cu o solutie de apa si detergent de spalat vase, dar nu cu sapun. Daca pata inca este vizibila, fa o solutie din o parte de otet la doua parti de apa, amesteca si freaca locul cu ea.
Pata: adeziv sau lipici
Cu ce sa cureti: acetona
Cum sa cureti: tamponeaza locul cu o carpa inmuiata in acetona si curata cu grija.
Pata: Grasime de la gatit
Cu ce sa cureti: Bicarbonat de sodiu si detergent bio
Cum sa cureti: Adauga cateva picaturi de apa peste bicarbonat pentru a face o pasta pe care sa o intinzi peste pata. Lasa sa actioneze pentru 30 de minute, apoi curata cu putin detergent.
Foto: cleannfreshcleaning.com
VIDEO! Reteta zilei: crap pescaresc la cuptor... La ce sa te astepti de la primul sarut...