Da burta jos prin exercitii aerobice!

Desi toata lumea sustine ca mersul la sala este suficient pentru a te mentine in forma si a scapa de grasime, aceasta idee este contrazisa de studiile recente.

Cercetatorii de la Duke University din Carolina de Nord au evaluat eficienta diferitelor metode de a slabi in ceea ce priveste arderea grasimii din jurul abdomenului.

Studiul a durat 8 luni, iar la el au participat 196 de persoane supraponderale cu varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani. Acestia au fost impartiti in 3 grupe: membrii primei efectuau exercitii aerobice, subiectii celei de-a doua mergeau la sala, iar cei din ultima categorie au mers si la sala dar au si facut exercitii aerobice.

S-a constatat ca subiectii din prima grupa (cei ce au efectuat doar exercitii aerobice) au ars o cantitate de grasime din zona abdominala de 20 de ori mai mare decat cei care au mers la sala. Combinarea celor doua tipuri de exercitii nu a avut efectul scontat, in sensul ca performantele celor din a treia grupa le-au depasit pe ale celor ce au mers la sala, dar nu au fost nici macar aproape de cele realizate de cei din prima.

foto: kholkedekh.com

Ultimele știri