O deficienta de acid folic poate duce la anemie, iar sanatatea unei pisici tinere poate fi pusa in pericol daca nu primeste suficient. Stiu pisicile in mod instinctiv ca au aceste lipsuri si incep sa roada iarba ? Nici expertii nu sunt siguri. Pentru pisicile care stau numai in casa, acidul folic se gaseste in mancarea din magazin, special conceputa pentru ele.
Efectul laxativ
Din moment ce pisicile nu pot depune marturie, expertii sunt de parere ca pentru ele iarba este un laxativ natural. Cu un continut ridicat de fibre, ea le ajuta la curatarea intestinelor. Cu toate acestea, pisicile sanatoase nu ar avea nevoie de un astfel de ajutor. Se crede si faptul ca iarba le linisteste stomacul in aceeasi masura in care functioneaza tabletele antiaciditate pentru oameni. Altii sunt de parare ca pisicilor le place pur si simplu textura si gustul ierbii, indiferent de proprietatile sale.
Curatarea stomacului
Dupa ce mananca iarba, in general pisicile vomita o mare parte dine a. Nu pentru ca nu le-ar placea gustul verde, ci pentru ca sistemul lor digestiv nu face fata materiei vegetale. Prin re-gurgitarea ierbii, pisica elimina si alte mancaruri nedigerate din stomacul sau, cum ar fi ghe-motoace de blana, pene sau oase. Totodata, o ajuta sa se elibereze de senzatia de discon-fort.
Obicei sanatos sau delicatesa periculoasa?
In timp ce mancatul de iarba poate parea ceva de neinteles pentru tine, cele mai multe pisici adora acest lucru si nu le este daunator. Foarte rare le mananca mai mult deca tar trebui. Daca insa pisica ta mananca zilnic iarba, ar putea avea anumite probleme cu stomacul, caz in care ar trebui sa te adresezi veterinarului. Daca pisica ta este una de apartament, supravegheaz-o cand iese afara si ai grija sa nu manance iarba tratata cu diverse chimicale. O idee buna ar fi sa cresti putina iarba intr-un ghiveci din casa. In felul acesta ii oferi pisicii ce are nevoie, fara a-ti face griji ca i-ar putea fi rau.
Foto: blog.petsolutions.com
GALERIE FOTO! Kim Kardashian si intoarcerea catre anii '60... Bebelusii si trecerea la alimentatia solida: ghid de baza (II)...