Deficitul de atentie la copii, din cauza pesticidelor

Copiii ale caror mame au fost expuse unor anumite tipuri de pesticide in timpul sarcinii prezinta un risc mai mare sa aiba probleme de atentie, arata un studiu publicat joi.

Studiul, publicat in "Environmental Health Perspectives", arata ca pesticidele organofosfatice pot afecta creierul uman. Cercetatori de la Universitatea Berkeley din California au studiat femei insarcinate, urmarind daca pesticidele organofosfatice au fost intr-adevar absorbite de corp si i-au influentat pe copii.

Femeile la care au fost depistate urme mai semnificative de pesticide in urina in timpul sarcinii au avut copii mai susceptibili sa aiba probleme de atentie si tulburari legate de hiperactivitate la varsta de cinci ani, afirma cercetatorii. "Desi rezultatele acestui studiu nu sunt definitive, putem aprecia ca expunerea in timpul sarcinii la pesticide organofosfatice poate afecta atentia copiilor mici", spune Amy Marks, din echipa de cercetatori autori ai studiului.

In cadrul testelor, oamenii de stiinta au pus intrebari mamelor si au dat copiilor teste standardizate.

Organofosfatii sunt folositi pentru ca ataca sistemul nervos al gandacilor, afectand elementele chimice purtatoare de mesaje, numite neurotransmitatori, inclusiv acetilcolina. Aceasta este importanta pentru dezvoltarea creierului uman.

Cercetatorii au studiat femei din Salinas Valley din California, o regiune cu agricultura intensiva. Inainte de varsta de trei ani, copiii au prezentat putine simptome de tulburari de atentie, dar, dupa cinci ani, acestea au crescut semnificativ, spune echipa de cercetatori.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: fivehens.com

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri