Dependenta de internet, o problema tot mai grava in randul tinerilor

 
+5 click pentru
galerie

Acesta a gasit ca studentii cu "utilizare problematica a internetului" sunt mult mai susceptibili de a fi depresivi si agresivi si ajung sa foloseasca chiar droguri.

Din 3.560 liceeni, 4% au indeplinit criteriile pentru folosirea problematica a netului. Fetele sunt mai probabil sa raspunda da la intrebari, dar mai multi baieti au stat peste 20 de ore online pe saptamana - circa 17% dintre baieti fata de 13% din reprezentantele sexului frumos.

Totusi, Timothy Liu, de la Yale University si principal autor al materialului, a spus ca nu a putut dovedi o legatura directa de tip "cauza si efect" intre obiciurile de stat pe net, depresie si folosirea drogurilor. Este ca si problema oului si gainii: stau pe net deoarece au depresii sau ajung depresivi deoarece petrec prea mult online.

Elevii care au pariticpat la sondaj au raspuns la mai mult de 150 de intrebari despre sanatate, comportamente riscante si impulsivitate, inclusiv 7 intrebari despre uzul internetului.

Dovezile preliminare sugereaza ca dependentii de internet impart aceleasi caracteristici: abuzuri de droguri si alcool, comportament obsesiv-compulsiv si pulsiuni de control, potrivit lui Elias Aboujaoude, un cercetator de la Stanford University.

sursa: Jurnalul.ro

foto: blog.jjhelp.com

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe