Ingrediente:
- 125g de zahar pudra;
- 1 lingura de cacao;
- 100g pudra de migdale sau migdale macinate intr-un robot;
- 2 albusuri medii.
PENTRU CREMA
- 50g de ciocolata cu lapte sau neagra, tocata;
- 2 lingurite de lapte degresat, caldut.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Se cern intr-un bol zaharul pudra si cacaua, apoi se amesteca migdalele macinate. Se bat albusurile pana cand se intaresc, apoi se incorporeaza in ingredientele uscate.
2. Se pune amestecul intr-o punga mare de plastic, careia i se taie un colt. Se spriteaza in tava 24 de discuri mici, cu diametrul de aproximativ 3cm, lasand spatiu intre ele. Se niveleaza suprafata cu un deget ud si se lasa deoparte 15 minute ca sa se usuce. Se coc 15-20 de minute pana cand se intaresc si se dezlipesc usor de pe hartia de copt. Se lasa la racit pe hartie, apoi se scot si se pastreaza intr-o cutie de metal pana la o saptamana.
3. Pentru crema, se asaza ciocolata intr-un vas termorezistent care la randul lui se asaza peste o cratita in care fierbe apa. Se lasa sa se topeasca. Se adauga amestecand laptele cald, pana cand se omogenizeaza. Se lasa la racit ca sa se intareasca putin, apoi se fac sendviciuri de macarons, umplute cu crema de ciocolata.
Citeste si Good Food!
10 sfaturi pentru a incheia un an greu... Reteta zilei: Rata coapta domol cu condimente si sos de mere...