3 banane mici
50g de margarina Rama, topita
10 biscuiti digestivi, zdrobiti
142ml de frisca lichida la tub
140g de zahar pudra
400g de crema de branza
½ lingurita extract de vanilie
237g unt de arahide crunchy (cu bucatele de alune)
Mod de preparare:
1. Cu cateva ore inainte, se lasa 2 banane in congelator pana coaja prinde o culoare negricioasa, apoi se scot si se dezgheata. Veti obtine niste banane cu adevarat moi. Se decojesc, se paseaza si se dau deoparte.
2. Se amesteca margarina cu biscuitii; cu amestecul rezultat se tapeteaza fundul unei forme rotunde pentru prajituri cu diametrul de 22cm. Se bate frisca. Intr-un vas separat se bat zaharul, branza si vanilia pana la omogenizare. In alt recipient se bate untul de arahide pana se afaneaza.
3. Se incorporeaza amestecul de branza in untul de arahide si se adauga intai piureul de banane si apoi frisca. Se intinde compozitia astfel obtinuta peste blatul de biscuiti si se niveleaza. Se lasa la congelator cateva ore sau de preferat peste noapte. Inainte de a se servi se lasa la frigider pentru 20 de minute, apoi se indeparteaza marginile formei de prajitura. Se taie banana care a mai ramas si se foloseste ca decor pentru prajitura.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!