Exemplele pot fi intalnite la tot pasul. Unii tineri au curajul de a face "echilibristica", mentinand contactele cu fostul partener, iar altii sustin ca, odata ce s-a produs despartirea, nu mai are rost sa continue, deoarece nu se poate reveni la o stare de prietenie, din moment ce s-au implicat sentimental.
Prietenia dupa despartire
Multi tineri prefera sa mentina o relatie cu fosta iubire, considerand ca "despartirea" nu reprezinta o tragedie. Acestia sustin ca lucrurile care i-au unit inital nu pot disparea peste noapte, iar diferentele care au dus la separare ar trebui pur si simplu depasite, odata cu transformarea relatiei intr-una de prietenie. Cu toate acestea, situatia este foarte delicata. Chiar daca nu mai au sentimente profunde unul pentru celalalt, "scanteia" se poate aprinde oricand, de cele mai multe ori de scurta durata si fara viitor. De asemenea, a fi prieten cu fostul partener poate dauna relatiei actuale, fiind privita ca o forma de tradare.
Despartirea inseamna despartire, nu continuare
La antipozi se afla tinerii ce considera ca, odata epuizata, o relatie ar trebui abandonata. Acestia spun ca a mentine legaturile, sub o forma sau alta, nu aduce nimic bun, ci reprezinta o ancorare in trecut, specifica persoanelor nostalgice. Multi dintre tineri prefera aceasta varianta deoarece cred ca sentimentul de iubire nu se poate substitui unui sentiment de prietenie sau colegialitate.
Concluzia: Nu exista un raspuns sau o cale sigura. In principiu, fiecare ar trebui sa faca ceea ce simte. Daca au incredere ca pot continua o relatie dupa despartire, sunt liberi sa o faca, insa in anumite limite. O prietena nu e o iubita. Cu toate acestea insa, nu ar trebui ca fostii parteneri sa rupa orice legaturi, tinand cont ca, pana la urma, iubirea sau prietenia sunt sentimente care unesc oamenii.
foto: Hepta.ro