Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul

Îți dorești un câine ciobănesc german? Vezi dacă este potrivit pentru tine!

Îți dorești un câine ciobănesc german? Pe Lajumate.ro găsești anunțuri cu animale de companie de unde sa îl alegi pe cel potrivit pentru tine!

Ciobănescul german este la momentul actual cea mai răspândită rasă canină din lume. Tot mai multe persoane și-l doresc ca animal de companie, însă cunoscătorii rasei sunt de părere că ciobănescul german nu este potrivit pentru oricine. Dacă ești iubitor de câini și îți dorești un exemplar al acestei rase ca animal de companie, este bine să cunoști câteva aspecte importante, legate de temperamentul și modul lor de viață.

Cunoscut și sub denumirea populară de "câine lup", ciobănescul german este folosit încă din cele mai vechi timpuri în scopuri de pază a turmelor de oi, a gospodăriilor sau fermelor de animale. Cu un aspect masiv și rezistent la condițiile vremii, acest câine dă dovadă de curaj, inițiativă și devotament atunci când trebuie să își apere stăpânul sau bunurile lui.

Pe timpul războaielor, câinii din rasa ciobănesc german erau folosiți în armată ca și câini salvatori, sanitari și mesageri. În zilele noastre, sunt considerați câini stabili psihic, cu o memorie și o capacitate de învățare excelentă, folosiți în cadrul poliției, de aceea li se mai spun și "câini polițiști".

Ciobăneștii sunt câini puternici, ascultători și trainici, cu o durată de viață de până la 14 ani, au o fire echilibrată și un simț ocrotitor foarte bine dezvoltat față de stăpân. Pe baza acestor calități sunt întrebuințați ca și câini însoțitori pentru persoanele cu dizabilități.

Fiind un câine extrem de protector și loial, ciobănescul german este un animal de companie ideal pentru familie. Chiar și fără să fie dresat, are un instinct protector nativ, ceea ce îl face un partener de joacă de încredere pentru copii. Se atașează foarte mult de stăpâni, de aceea nu este recomandat persoanelor care nu au timp, sau călătoresc mult. Stăpânii trebuie să îi acorde atenție și să desfășoare activități de joacă și dresaj, pentru a-l stimula și a-l menține fericit. Pentru că este un câine foarte energic, ideal este să fie ținut într-un spațiu unde poate să alerge.

În ceea ce privește alimentația, nu sunt câini pretențioși, însă carnea reprezintă hrana lor de bază, de preferat gătită. Îi putem hrăni cu carne de pasăre, vită, oaie, cea de porc fiind mai puțin recomandată. Alături de carne mai putem adăuga orez, paste făinoase, cartofi sau morcovi, de asemenea, pentru o nutriție echilibrată, sunt necesare lactatele și ouăle.

Vrei să-ți mărești familia cu un nou membru canin? Site-ul de anunțuri Lajumate.ro, te așteaptă să-l alegi pe cel mai simpatic din cele peste 90 de anunțuri cu câini din rasa ciobănesc german!