Cel mai important rol al oglinzilor este utilitatea. Orice persoana, inainte de a iesi din casa, arunca un ochi in oglinda sa vada daca totul e in regula, daca hainele stau bine si aspectul este armonios.
In dressing, oglizile ne ajuta sa ne compunem tinuta si sa vedem daca obiectele vestimentare alese merg impreuna. In baie, deasupra chiuvetei, oglinda este cea care ne ajuta la ingrijirea zilnica.
Decorative in living
Pe peretii livingului, oglinzile deja capata si un rol decorativ. In casele vechi boieresti erau la mare cautare oglinzile venetiene, foarte scumpe si bogat decorate.
Spre deosebire de celelalte oglinzi, confectionate din sticla, cele venetiene sunt facute din cristal, avand o stralucire aparte, iar suprafata reflecta imaginile perfect, fara valuri si ape.
In plus, decoratiunile de pe margine si ramele, din lemn masiv sau metal pretios, erau si ele lucrate cu mare atentie, rezultatul fiind de cele mai multe ori o capodopera.
Nici in epoca noastra, moderna, oglinzile nu si-au pierut cautarea pentru ca mesterii sticlari au gasit noi forme si modele care sa se potriveasca mobilierului si designului hi-tech.
Atentie la forme si dimensiuni!
Oglizile pot fi de orice dimensiune si aproape orice forma. Se recomanda ca dimensiunile lor sa fie proportionale cu ale camerei si peretelui pe care sunt ancorate. Dar aceasta regula nu este intotdeauna valabila.
O camera mica, de exemplu, ingusta si lunga, poate fi „deschisa" daca pe unul dintre pereti avem o oglinda mare, fara rame.
In acest fel, oglinda va dubla suprafata camerei. Intr-o casa decorata in stil clasic, oglinda este un element care nu trebuie sa lipseasca. Putem asorta rama si forma acesteia cu restul mobilierului.
Stilul modern de mobilier poate fi asortat cu oglinzi de forme futuriste, cum ar fi cele in forma de pasare sau creanga de copac, care pot fi desenate si taiate in functie de spatiu si imaginatie.
Dar oglinzile pot fi folosite si ca material in confectionarea unor obliecte, cum ar fi casete de bijuterii, vaze, tavi, obiecte de arta.
Reguli feng-shui
Feng-shui-ul ne invata ca oglinda dintr-o camera e bine sa fie cat mai mare, pentru ca energia reflectata de aceasta sa echilibreze energia intregii incaperi. Se recomanda sa avem oglinzi in holurile de la intrare, pentru a ne primi musafirii cu energie buna.
De evitat este asezarea oglinzilor in dormitoare, astfel incat sa reflecte patul. De asemenea, doua oglinzi asezate in paralel, reflectandu-se una pe cealalta, pot influenta negativ persoanele din casa, dezorientandu-le.
citeste revista Felicia
sursa: img.archiexpo.com
Covoarele "peticite", noul trend... Si tatii sufera de depresie post-natala...