- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Conform unui studiu efectuat in SUA, copiii cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani petrec cam 7 ore pe zi conectati la vreun aparat electronic. Ziarul The New York Times se intreaba daca tehnologia din ziua de azi nu ii face pe copii sa devina mai slabi in comunicarea din spatiul real.
Unul dintre expertii citati in articol spune ca ei dezvolta pur si simplu un alt fel de apropiere cu ceilalti. "In general, grija fata de hartuirea pe internet sau continutul pentru adulti au pus in umbra un alt aspect important: exista multe nuante ale modului in care tehnologia afecteaza modul in care este perceputa apropierea si prietenia", spune Jeffrey G. Parker, profesor asociat al universitatii din Alabama care a studiat prieteniile copiilor inca din 1980. "Abia am inceput sa analizam aceste schimbari subtile".
Un alt expert spune ca Facebook nu poate inlocui interactiunea face-to-face. "Desi tinerii nativi digitali sunt foarte buni in ceea ce privesc abilitatile lor tehnologice, sunt foarte slabi in relationarea fata in fata", spune Gary Small, neurolog si profesor de psihiatrie la U.C.L.A. si autorul cartii "iCreierul: A Supravietui Modificarile Tehnologice ale Mintii Moderne".
Per total, acesti experti spun ca inca este prea devreme pentru a ne da seama daca trimiterea de mesaje telefonice sau pe internet si retelele de socializare on-line ii ajuta pe copii sa imbunatateasca relatiile pe care le au cu prietenii lor sau reduce calitatea acestor interactiuni. Oricum, un "thumb-up" pe Facebook sau un retweet nu pot inlocui o sedinta de palavre de la o petrecere in pijamale si nici nu poate invata aptitudini sociale vitale ca increderea, empatia sau cum sa descifreze limbajul corpului.
Adevarul e, ca in multe cazuri, undeva la mijloc. Internetul dezvolta anumite abilitati si este benefic atata timp cat nu este folosit in exces. Si daca un copil stie sa il foloseasca doar ca pe un facilitator de informatii si acces si nu ca pe singurul sau mod de comunicare, acest lucru poate fi in avantajul sau.
Nici nu e bine sa ii interzici sa foloseasca Facebook-ul daca toti prietenii lui au un cont acolo si vezi ca este vorba de ceva inofensiv. Nu ai vrea ca el sa se simta exclus. Fa in asa fel incat sa poti supraveghea cat de cat ce se intampla in aceste retele de socializare si nu il lasa sa petreaca prea mult timp pe internet.
sursa: www.momlogic.com
Super Mario Galaxy 2, numai note de 10 de la critici... Cum sa ai o piele fina dupa epilare...