Epilarea prin laser sau IPL este o modalitate de reducere pe termen lung a cresterii parului, si nu un procedeu definitiv.
Tehnica induce intrarea foliculilor de par in starea de telogen, de cadere, dar cum evolutia firului de par este ciclica, acesta va intra din nou in faza de crestere peste o perioada.
Fotoepilarea are ca tinta pigmentul melanic din foliculul pilos, de aceea firele de par blond si alb sunt foarte greu de indepartat. Pentru acestea exista metoda electrolizei, laborioasa si dureroasa, ce necesita trecerea curentului electric prin fiecare folicul pilos.
Epilarea prin IPL este nedureroasa, se poate aplica pe suprafete mari in aceeasi sedinta si necesita in medie 5-7 sedinte la interval de 1-3 luni, timp in care firele de par devin mai rare, mai subtiri si cresc mai lent.
La final, epilarea este completa, dar pentru a fi si permanenta este nevoie de repetarea a 1-2 sedinte in fiecare an. Se poate aplica atat femeilor, in zona fetei, axilei, linia bikinilor, picioarelor, cat si barbatilor, la nivelul spatelui, pieptului, urechilor.
Care sunt contraindicatiile?
Sarcina, consumul de medicamente fotosensibilizante, cancerul de piele, bolile autoimune, infectiile locale si cicatrici cheloide. Reactiile adverse sunt durerea, roseata, infectiile locale, dar sunt trecatoare.
Fotoepilarea este cea mai eficienta metoda de indepartare a firelor de par nedorite, cu rezultate estetice inegalabile si de lunga durata.
Citeste Revista Felicia