Unele animale sunt mai ușor de crescut, altele sunt mai profitabile, însă indiferent de motivul pentru care vrei să te ocupi de acest domeniu (fie pentru a obține profit, fie ca hobby), este important să conștientizezi că este o activitate pe termen lung și, uneori, poate fi anevoioasă.
Dacă ești iubitor de animale și vrei să ai grijă de ele, dar și să obții un venit de pe urma lor, iată câteva idei pe care le poți pune în practică la fermă pentru a obține profit și a fi înconjurat mereu de necuvântătoare.
Creșterea curcanilor
Cresterea curcanilor este una dintre afacerile rentabile din domeniul îngrijirii animalelor. Pe de-o parte, carnea și ouăle de curcă sunt preferate de mulți consumatori, dar aceste păsări sunt îndrăgite și pentru comportamentul lor. Curcanii sunt mult mai prietenoși decât găinile, de exemplu, motiv pentru care sunt mai apropiați de oameni. Creşterea acestor păsări este uşoară și se poate obține profit din carne și ouă, dar sunt și unele produse secundare care pot fi rentabile, precum puful și penele.
Creșterea bovinelor
Creșterea bovinelor este în topul activităților fermierilor. Și asta nu doar pentru că este o activitate profitabilă, dar și pentru că îngrijirea și creșterea bovinelor este una care implică efort scăzut. În plus, dacă sunt crescute în mod organic, poți accesa o piață a cărnii, laptelui și brânzei mult mai profitabilă.
Creșterea puilor
Când vine vorba despre creșterea puilor și profitul pe care un fermier îl obține din această activitate, ouăle sunt cel mai mare producător monetar. Producția constantă a ouălor de către găini și capacitatea lor de reproducere fac ca puii să fie un generator de venituri fantastic pentru un mic fermier. Și în această situație, profitul poate crește dacă ai în vedere piața organică de ouă și carne de pasăre.
Creșterea caprelor
Piața produselor caprine este în creștere. Potrivit statisticilor, 65% din carnea roșie consumată la nivel global este carne de capră. Pe lângă aceasta, laptele și brânza de capră sunt considerate o alternativă sănătoasă la lactatele bovine. Obținerea unei certificări ecologice pentru produsele caprine poate duce la creșterea vânzărilor. Un beneficiu suplimentar al creșterii caprelor îl reprezintă profitul pe care îl poți obține prin închirierea lor, pentru a curăța terenurile uscate. Caprele reprezintă o modalitate ecologică de a scăpa de buruienile din parcuri și grădini. De exemplu, 30 de capre pot înghiți zilnic buruienile de pe 100 de metri pătrați de teren.
Creșterea albinelor
Creșterea albinelor este o activitate relativ ușor de practicat în orice fermă. Pentru a obține profit, poți împrumuta aceste insecte altor fermieri pentru polenizare sau le poți folosi pentru a-ți ajuta propriile culturi. Nu în ultimul rând, mierea și ceara de albine sunt produse importante pentru mulți consumatori, în special pentru cei care se luptă cu alergiile la polen. Așadar, dacă te ocupi cu creșterea albinelor, poți obține profit din închirierea stupilor, precum și din vânzarea mierii și a cerii de albine.
Creșterea iepurilor
O altă piață care se află în plină dezvoltare este cea a creșterii iepurilor. Carnea acestor animale este considerată sănătoasă, fiind bogată în proteine și săracă în calorii. De asemenea, blana iepurilor este folosită în confecționarea unor piese vestimentare, cum sunt căciuli sau paltoane. În plus, dejecțiile lor reprezintă un îngrășământ valoros pentru agricultură. Totodată, iepurii pot fi vânduți ca animale de companie.
Creșterea animalelor este o activitate interesantă, iar prezența acestora într-o locuință poate fi benefică și pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, care se pot juca cu ele. Aceștia pot învăța ce înseamnă empatia și prietenia.
Sursă foto: Mie Ahmt/ Shutterstock
Câteva luni sau o viață întreagă? Ce diferenţă de vârstă trebuie să fie între tine şi partener pentru a avea o relaţie f...