Căutare Live

Fructele de padure ii protejeaza pe barbati de Parkinson

Barbatii care consuma fructe de padure precum coacazele si afinele au un risca mai scazut cu 40% de a face Parkinson, relateaza Daily Mail.

O echipa de cercetatori britanici si americani a realizat un studiu in urma caruia s-a constatat ca fructele de padure ii protejeaza pe barbati de Parkinson, o boala neurologica progresiva.

Barbatii care consuma astfel de fructe alaturi de alte alimente bogate in flavanoli sunt cu 40% mai putin predispusi la a suferi de aceasta boala. Cei care mananca fructe de padure doar o data pe saptamana au un risc redus cu 25% de a face Parkinson.

Fructele de padure contin antioxidanti, care neutralizeaza radicalii liberi la care sunt sensibile celulele din creier.

In cazul femeilor nu s-au constatat aceleasi beneficii ale coacazelor, murelor sau afinelor.

Foto: hepta.ro

Pretul oualor de ciocolata pentru Paste creste continuu... Asa DA! Miley Cyrus si Liam Hemsworth isi plimba impreuna cainele...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri