- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Teatrul - un model de educatie alternativa
Ghidul „Creste prin teatru", o initiativa unica in Romania si un model de educatie alternativa, te ajuta sa intelegi cum functioneaza psihologia copiilor cu varste intre 7 si 10 ani, detaliaza etapele de dezvoltare in aceasta perioada si mai ales descrie metodele de educatie alternativa prin tehnici de arta dramatica.
Programul se desfasoara pe o perioada de 9 luni, in 3 serii consecutive a cate 12 ateliere de arta dramatica.
In cadrul fiecarei serii de ateliere participa 12 copii (6 fete si 6 baieti), selectati pe baza unor obiective formulate de psihologul proiectului. Metoda urmareste dezvoltarea unor abilitati ce vor usura integrarea copilului in viata cotidiana in plan intelectual, emotional si social. Materialul educational a fost elaborat de psihologul Carmen Anghelescu, in colaborare cu expertul in arta dramatica Marcela Andrei.
Sfatul specialistului
„Copilaria este intervalul definitoriu din viata fiecaruia dintre noi. Teatrul se apropie de particularitatile copilariei prin ceea ce ii este propriu: jocul. De aceea este un instrument foarte potrivit in educatia copilului, care nu face o distinctie clara intre joc si invatare", a spus dr. psiholog Carmen Anghelescu, coordonator al programului.
Obiectivele proiectului
Atelierele de arta dramatica formeaza o „metoda de invatare alternativa", pe care psihologii le acrediteaza ca fiind cele mai consistente metode in procesul de invatare a copilului.
Exercitiile practice si experientele din cadrul proiectului urmaresc:
• Cresterea nivelului de focalizare a atentiei
• Cresterea volumului de perceptie spatiala
• Extinderea volumului de memorare verbala si vizuala
• Cresterea abilitatii de intelegere verbala si exprimare verbala adecvat la situatie
• Cresterea abilitatii de identificare a trairilor emotionale a celor din jur si a factorilor ce declanseaza emotii diverse
• Cresterea abilitatii de acceptare a diversitatii si a respectului fata de fiecare individ
• Cresterea abilitatii de a exprima propriile emotii si de autocontrol al reactiilor de furie sau impulsivitate
Foto:
Citeste si Revista Felicia!