- Primele 6 luni: copiii primesc toti nutrientii de care au nevoie din laptele matern. Laptele praf din comert poate fi un subtitut atunci cand mama decida sa scada sau sa intrerupa alaptarea, insa daca se poate, mai bine se evita. Nu este recomandata hranirea copilului cu lapte de vaca pana la varsta de un an.
- Intre 4 si 6 luni: desi cei mai multi dintre bebelusi pot consuma si mancaruri solide, laptele este principala lor sursa de proteina, calorii, vitamine si minerale. Pot fi introduse insa cereale pentru copii fortificate cu fier, cum ar fi faina de orez.
- Intre 6 si 8 luni: este varsta potrivita pentru a introduce in dieta celui mic fructe si legume pasate. Introduceti gradual cate un fel nou de fruct sau leguma pe rand. Observati cu atentie reactiile copilului, pentru a depista daca nu este alergic la ceva.
- Intre 7 si 10 luni: copiii pot fi capabili sa se hraneasca singuri cu alimente mici, taiate pe masura lor. De asemenea, ei vor incepe sa bea apa.
- Intre 8 si 12 luni: la acesta varsta, cei mai multi bebelusi pot manca alimente moi, crude sau gatite, cum ar fi carnea sau oua fierte.
Foto: nongmoproject.org
VIDEO! Reteta: piept de pui cu legume si sos gorgonzola... 5 trasaturi pe care barbatii le cauta la femei...