1. Pornesti cu avant si sari pe placa
2. Atentie la aterizare: trebuie sa pasesti mai intai cu piciorul din fata, apoi cu cel din spate.
3. In final, trebuie sa ai picioarele usor departate, genunchii flexati si cu cilindrul undeva intre picioare, sub placa.
Din acest moment, fiecarui incepator la indoboarding ii va fi testata rezistenta. Pentru a sta cat mai mult pe indoboard, fara sa atingi cu piciorul podeaua, este nevoie de agilitate si balans continuu. Echilibrul este obtinut prin miscari inverse celor naturale ale placii - daca ea se indreapta spre stanga, indoor-surferii vor fi nevoiti sa isi mute centrul de greutate spre dreapta. In medie, incepatorii au nevoie de 10 minute pentru a sta in echilibru pe placa.
Cinci sfaturi pentru incepatori
1. Primul sfat vine chiar de la surferul profesionist si inventatorul indo board-ului Hunter Joslin: "Cheia (pentru a-ti tine echilibrul) este sa flexezi genunchii. Chiar si atunci cand crezi ca te-ai aplecat suficient, incearca sa mai cobori cativa centimetri"
2. Indoboardingul are trickurile sale. Oricat de mult ai vrea sa inveti cateva, trebuie sa realizezi ca un trick iti va iesi dupa mai multe saptamani, daca nu luni, de practica. Ai rabdare pana ce stapanesti miscarea de balans.
3. Incepe antrenamentul pe un covor gros, pentru ca indoboardul sa se miste mai incet.
4. La inceput, asaza-ti indoboardul aproape de un obiect de care poti sa te sprijini sau de un perete, in cazul in care iti pierzi echilibrul.
5. Pe indoboard poti sa stai cu picioarele goale sau cu pantofi sport, cum iti este mai confortabil. Desi adultii evita echipamentul de protectie, copiilor le sunt recomandate cotierele si benzile pentru incheieturi.
Indoboardurile au ajuns de ceva timp si in Romania. Daca in magazinele mari sansele de a gasi asa ceva sunt destul de mici, shopurile online iti ofera o gama intreaga de indoboarduri (placa si cilindru). Indoboarduri Original, Pro si Original Nature se gasesc aici, cu preturi intre 515 lei si 860 lei.
Citeste si GSP.ro!