- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De asemenea, ceaiul de tei este recomandat in starile de anxietate si de iritabilitate. Pentru acestea, planta se utilizeaza sub forma de infuzie: o lingurita cu flori la 250 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 5-10 minute si se beau 3-4 ceaiuri caldute pe zi, indulcite cu miere de albine.
De asemenea, ceaiul de tei este un remediu eficient in caz de raceala, gripa, guturai si bronsite, deoarece stimuleaza transpiratia si ajuta la scaderea febrei.
Uz extern
Baile cu flori de tei sunt folosite pentru linistirea copiilor agitati, dar si a suferinzilor de tuse convulsiva. Pentru bai, se prepara o infuzie din 600 g de produs uscat la 3,5 litri de apa clocotita. Aceasta se toarna in apa din cada, in care vom sta 20-25 de minute.
Gargara cu ceai de tei, caldut, este benefica pentru tratarea inflamatiilor amigdalelor: o infuzie din 25 g de flori la 250 ml de apa clocotita la care se adauga 5 g de bicarbonat de sodiu.
In cazul in care se asociaza cu musetel si menta, florile de tei usureaza digestia si tonifica mucoasa gastrica.
Alte recomandari
Compresele cu infuzie din flori de tei redau ochilor stralucirea si atenueaza cearcanele. Totodata, cu infuzie calduta din flori de tei putem sa ne spalam pe fata dupa ce ne-am demachiat. Aceasta infuzie are proprietati hidratante si emoliente.
COMPOZITIE:
• substante mucilaginoase
• o cantitate mica de ulei volatil
• flavonoide
• gume
• tanin
• zahar
Citeste jurnalul.ro
Copiii sunt pe punctul de a castiga "razboiul" cu Jamie Oliver... Fiica Madonnei isi promoveaza pe blog noua colectie...