- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu toate acestea, culoarea pe care o va avea copilul cand va mai creste nu este inca stabilita, ea putandu-se inca schimba in primii ani de viata. Pentru ca cei mici nu prea au par in primul an de viata, nu necesita o ingrijire speciala a podoabei capilare.
Mitul rasului parului
Un mit comun este acela ca daca ii vei rade parul bebelusului, acesta ii va creste mai dens si cu o alta textura. Nu exista insa nciun stdiu stiitific care sa sustina acest lucru. Insa la radacina acestei credinte sta faptul ca in general oamenii cand se tund, parul pare sa fie apoi mai des. Insa doar pare. Sunt inlaturate capetele crapate sau parul distrus si de aceea pentru o vreme parul arata mai sanatos, insa nu ii este influentat ritmul de crestere in niciun fel.
Ingrijirea parului bebelusilor: usoara si delicate
A avea grija de parul unui copil mic este relativ simplu. El trebuie doar samponat, dar nu intr-un mod regulat, ci atunci cand este nevoie. Un aspect mult mai important este sa fii foarte delicat cu nou-nascutul. Evita sa pui presiune asupra punctului mai moale din varful capului. Cei mai multi copii pana in varsta de 4-5 ani chiar sunt sensibili la orice tip de presiune exercitata asupra scalpului.
Pro si contra samponului special
Multi medici recomanda folosirea unui sampon special pentru parul bebelusului sic el al copilului. In general, acesta nu contine sulfatii care se gasesc in majoritatea produselor cosmetice pentru ingrijirea parului, destinate adultilor.
Un aspect negativ al samponului pentru copii este insa acela ca are un pH ridicat, tocmai pentru ca este facut in asa fel incat sa nu usture si poate astfel cauza o incalcire a parului.
Incearca sa cauti unul al carui pH sa fie de 4.5-6. Multe dintre ele sustin ca au un pH echilibrat, dar cel mai bine este sa verifici atent eticheta. Pe masura ce copiii cresc, ei pot avea probleme mai mari cu incalcirea parului, de aceea ai putea lua in considerare s ail schimbi cu unul care are un pH mai adecvat.
Foto: teenymanolo.com
Cadou de Craciun: ultimul DVD Oraselul Lenes!... VIDEO! Podoabe pentru brad: din turta dulce sau piele de vitel...