"Nisipul poate fi modulat cu ajutorul apei, copilul poate sa creeze ceva, poate face un lucru care are o insemnatate foarte mare pentru el", spune psihologul Ioana Panculescu. Asa ca, acum vara, cand copiii adora sa isi petreaca timpul afara, incurajati-i sa se joace cat mai mult timp cu nisip.
Iar daca va petreceti concediul la mare, nu ezitati ca pe plaja sa faceti castele de nisip impreuna cu copilul dumneavoastra. Acest joc este un excelent mod de comunicare al copiilor cu adultii si cu ceilalti micuti. Prin ceea ce creeaza in nisip, copilul transmite uneori mult mai mult decat poate exprima prin cuvinte. Asadar, acordati-i copilului toata atentia cand se joaca in nisip. Este posibil sa aflati lucruri noi despre micul nazdravan.
De la 2 ani si jumatate
Jocul in nisip poate fi mai mult decat un simplu joc. El este chiar o forma serioasa de terapie, pentru ca, potrivit psihologilor, aceasta este o modalitate excelenta prin care copiii isi rezolva prin propriile forte problemele si traumele. Cand acest joc este indrumat de un psiholog, vorbim deja despre terapia prin jocul cu nisip.
Tot articolul, in Jurnalul National
foto: joeandtrina.blogspot.com