Trei din patru tineri (73%) se cearta frecvent cu parintii din cauza ca pierd timpul cu jocuri video: 82% sunt baieti si 62% sunt fete. Un parinte din trei discuta cu copilul frecvent sau periodic despre acest tip de jocuri, in timp ce 10% fac echipa cu copilul la jocuri video.
Psihologii, in majoritatea lor, sunt de parere ca asistam la un fenomen care poate avea influente negative asupra tinerilor, daca nu este tinut sub control. Evident, un control... discret! Una dintre solutii este simpla: parintii sa imparta cu tanarul bucuria unui joc video. Si cand spun ca este o solutie simpla, psihologii iau in calcul faptul ca noile console includ din ce in ce mai multe jocuri "in familie".
A face echipa - copilul si parintele - pentru un joc video poate insemna cateva minute sau cateva ore, impreuna, saptamanal. Cu conditia ca parintii sa aiba disponibilitatea de a se prinde in acest joc. Ceea ce presupune multiple avantaje: poate reduce numarul "confruntarilor" specifice adolescentilor care au permanent impresia ca sunt neintelesi, poate scoate la suprafata calitati nebanuite atat la adolescent, cat si la parinte sau poate intari legatura dintre parinte si copil.
Dar cel mai important este faptul ca parintele are posibilitatea de a proteja copilul de a fi victima unui nou tip de dependenta: cea de jocuri video. Psihologii au mai remarcat ca aceste jocuri implica o activitate de concentrare a adolescentului, comparativ cu statul la televizor, care este o activitate pasiva. Dar tocmai aceste avantaje pot sa impinga tinerii in capacana jocurilor video. Si nici aceasta nu-i de ignorat.
Citeste si Jurnalul National
Sursa foto: topnews.in
Cum iti ingrijesti picioarele vara... FragFX Shark - controlerul care salveaza energia...