În calendarul creștin ortodox din 9 septembrie este sărbătoare. După Nașterea Maicii Domnului, Fecioara Maria, duminică se face praznicul sfinților săi părinți - Drepții Ioachim și Ana. La mulți, Ana, de Sfinții Ioachim și Ana.
Prăznuim în această zi pe sfinţii Ioachim şi Ana, ca unii prin intermediul cărora noi toţi am aflat Mântuirea, pentru naşterea Preasfintei Stăpânei Doamnei noastre de Dumnezeu Născătoarea.
Sfântul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din neamul regelui David, căruia Dumnezeu i-a rânduit ca Mântuitorul să se nască din urmaşii lui.
Sfânta Ana era fiica lui Matan. Din partea tatălui ei, era din tribul lui Levi, iar dinspre mama sa, era din tribul lui Iuda.
Prin post şi rugăciune, dar mai ales prin rânduiala lui Dumnezeu, ei au avut un copil la bătrâneţe, pe Fecioara Maria, Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu.
Sfântul Ioachim a murit la ani după ce au avut copila, în vârsta de 80 de ani, după aducerea şi intrarea fiicei lui în Templul de la Ierusalim. Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după sfântul Ioachim, ani pe care i-a petrecut în Templu cu fiica ei.
Sfinţii Ioachim şi Ana sunt adesea invocaţi în rugăciuni de cuplurile care nu reuşesc să aibă copii. Pe 25 iulie se face prăznuirea Adormirii sfintei Ana, mama Maicii Domnului.
Moaștele Sfintei Ana, 9 septembrie
Moaștele Sfintei Ana, mamă Maicii Domnului și bunica Mântuitorului Iisus Hristos, se află păstrate în Schitul Sfânta Ana, în Sfântul Munte Athos. Pe lângă cele 20 de mari mânăstiri, pe Sfântul Munte Ațos mai sunt și 12 schituri, care adăpostesc obști mai mici de călugări, precum și mai multe lăcașuri ale pustnicilor. Fiecare schit aparține câte unei mânăstiri dintre cele mari.
Schitul Sfânta Ana aparține de Mănăstirea Marea Lavră. Schitul Sfântă Ana Mare este cel mai mare și cel mai vechi schit de pe Sfântul Munte Ațos, fiind localizat la 340 de metri altitudine, într-o regiune fertilă, aproape de vârful muntelui, în partea sudică a acestuia. Mai există un schit cu aceeași denumire, anume Sfântă Ana Mică.
9 septembrie Sfânta Ana! La Mulți ani, Ana. Semnificație nume
Etimologie– grație (ebraică). Sărbătoare- 26 iulie sau 9 septembrie. Despre numele Ana, unii sunt de părere că provine de la un vechi nume ebraic, care înseamnă grație sau a avea milă, a binevoi.
Ana este o persoană care se gândește foarte bine înainte de a face ceva, este intuitivă și planifica totul în cele mai mici detalii, nelăsând nimic la voia întâmplării. Exigență este cuvântul de ordine în tot ceea ce întreprinde. Dar și în relațiile cu cei care o înconjoară. Dar în ciudă laturii sale foarte cuminți și puțin stricte uneori, Ana știe să fie și cea mai originală. Este în căutarea continuă a unei armonii și a liniștii.
În domeniul profesional, Ana da dovadă de perfecționism în tot ceea ce face și este sensibilă atunci când vine vorba despre artă sau despre estetică.
Ana este și o persoană foarte dinamică și foarte simpatică, deschisă mereu atunci când vine vorba despre comunicare. Fetițele ce poartă acest nume pot părea unice și ciudate uneori, cultivându-și propriul lor stil particular. Dar sunt și cele care degaja mereu o impresie de putere și de încredere în propriile forțe. Chiar dacă sunt uneori fragile și nu au încredere că fac mereu ceea ce trebuie.
Ana știe cum să compenseze vulnerabilitatea să prin facilitatea cu care se exprimă. Cele care poartă acest nume sunt pline de viață, știu cum să îi seducă pe cei din jur, se adaptează foarte ușor oricărei situații și stăpânesc la perfecție artă convingerii.
Domeniul afectiv este foarte important atunci când vine vorba despre domeniul lor personal chiar și profesional. Fetițele cu acest nume sunt și foarte descurcărețe și malițioase și au un debit verbal incredibil. Spiritul lor plin de viață le ajută să învețe foarte repede, dar devin la fel de repede lipsite de motivație.
Domenille de care este interesată Ana– dânsul, desenul, dar și limbile străine. Dar trebuie să fie cât mai motivate atunci când vine vorba despre stiudiu și constante în același timp.
Ana este sensibilă și plină de imaginație și este mereu în căutarea contactului cu ceilalți. Prietenia este foarte importantă pentru ea și se teme de solitudine. Se va descurcă cel mai bine în toate domeniile ce țin de comunicare, de convingere și de relații publice.
Calendar ortodox 2018. La ce sfânt să te rogi dacă ai probleme cu banii... Calendar ortodox septembrie 2018. Când pică Înăltarea Sfintei Cruci...