Live acumObservator 16
Prime Time 20:00Film: Transformers: Razbunarea celor invinsi

La mulți ani de Sf Nicolae 6 decembrie! Ce nume se sărbătoresc de Moș Nicolae

La mulți ani de Sfântul Nicoale, prăznuit de Biserică joi, 6 decembrie. Pentru că mii de români își serbează onomastica de Moș Nicolae, ne-am propus să vă informăm ce nume sunt sărbătorite în această și ce semnifică acestea. Iată, așadar, cui trebuie să-i urezi la mulți ani!

la multi ani de sf nicolae

La mulți ani de Sfântul Nicoale, prăznuit de Biserică joi, 6 decembrie. Pentru că mii de români își serbează onomastica de Moș Nicolae, ne-am propus să vă informăm ce nume sunt sărbătorite în această și ce semnifică acestea. Iată, așadar, cui trebuie să-i urezi ”La mulți ani”!

La mulți ani de Moș Nicolae! Aproximativ 800 000 de români își serbează ziua numelui pe 6 decembrie. 510.000 bărbaţi şi peste 280.000 femei, poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae, notat cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox al lunii decembrie.

Ce nume de femei se sărbătoresc de Sfântul Nicolae

Dintre româncele care poartă numele Sfântului Nicolae, majoritatea se numește Nicoleta.

Derivatele numelui Nicoleta- Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

Ce nume de bărbați se sărbătoresc de Sfântul Nicolae

Majoritatea bărbaţilor care îşi sărbătoresc onomastica respectiv se numesc Nicolae.

Ca și derivate ale numelui, regăsim - Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

La mulți ani, Nicolae, Nicoleta! Semnificația numelor de Sf Nicoale

Numele Nicolae provine de la grecescul Nikolaos, care înseamnă "victoria oamenilor", realizat prin alăturarea elementelor grecești "nike (victorie)" și "laos (oameni)".

Se știe că Sfântul Nicolae a fost un episcop din Anatolia secolului IV care, potrivit legendei, a salvat fiicele unui om sărac de la o viață de prostituție. Este protectorul copiiilor, a marinarilor și a negustorilor, în Grecia și în Rusia. Acesta a pus bazele pentru legendă lui Moș Crăciun (creat în secolul al XIX-lea la olandezi, "Sinterklaas"), aducătorul de cadouri de Crăciun.

Persoanele care poartă numele de "Nicoleta" adesea caută dragoste și prieteni în jurul lor, dorind să lucreze într-un mediu armonios și liniștit. Sunt dedicate în a-și clădi viață pe o fundație solidă de ordine și disciplină. Sunt niște buni manageri și pot consolida multe lucruri. Deoarece se concentrează pe ordine și disciplină, uneori pot părea foarte precaute și conservatoare, dar și rigide.

Cei ce poartă numele de "Nicolae" sunt în căutare de liniște și își doresc să înțeleagă și să analizeze lumea în care trăiesc, să învețe adevărurile ascunse. Tind să fie pasionali, intuitivi, romantici și au o personalitate magnetică. Pentru că sunt foarte generoși și dăruitori, de multe ori li se pot impune unele lucruri. Se îndrăgostesc ușor, sunt imprevizibili, dar și irascibili.

La mulți ani de Moș Nicolae, 6 decembrie. Dacă și tu cunoști persoane care poartă acest nume sfânt, le poți face cele mai frumoase urări, dar și cadouri. Vezi aici ce mesaje și felicitări le poți trimite, dar și ce cadouri se potrivesc pentru cei mici și cei mari! Așadar, La mulți ani, Nicolae, Nicoleta!

sursa: semnificatia-numelui.visele.ro, ziarulunirea.ro