- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sfântul Ierarh Nicolae, 6 decembrie. Calendarul ortodox prăznuiește joi, 6 decembrie, cel mai iubit Sfânt. Află ce nume se sărbătoresc de Sf Nicolae, ce semnificație are numele Nicolae, și cui spui La mulți ani.
Sfântul Nicolae, ierarhul din localitatea Miră, este cel mai cunoscut și iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe. Născut în jurul anului 280, în localitatea Pătară Lichiei, și trecut la cele veșnice în jurul anului 345, în localitatea Miră (astăzi Kocademre, Turcia), acest sfânt ierarh s-a făcut pe sine chip al smereniei și al sărăciei, slujind lui Dumnezeu și semenilor săi nu numai până în ultimul ceas al vieții sale, ci și până astăzi.
Sfântul Ierarh Nicolae din Miră Lichiei este cunoscut drept ocrotitor al celor acuzați pe nedrept, al comercianților și al călătorilor, al fetelor nemăritate și al mireselor și, în mod special, al copiilor mici.(crestinortodox.ro)
Ce cadou i se potrivește fiecărei zodii. Află care sunt cele mai potrivite cadouri de Moș Nicolae
Sfântul Ierarh Nicolae. Nume sărbătorite de Sf Nicolae. Cui spui La mulți ani
Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.
La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.
Sf Ierarh Nicolae. Semnificație nume Nicolae
Nicolae, Nicolaie - din greacă: victoria poporului, izbânda neamului, acest nume ne arată că nu trebuie să fim egoişti, să ne interesese doar binele şi izbânda noastră sau a celor apropiaţi nouă, ci trebuie să dorim şi să contribuim, după puterile noastre, la bunăstarea tuturor oamenilor, dăruind înainte de toate, un zâmbet, o vorbă bună, un sfat. Atunci când un creştin dă dovadă de înţelegere, de milă şi dragoste, nu doar el are de câştigat înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor, ci noi toţi avem de câştigat, fiindcă ce ne putem dori mai mult în jurul nostru decât oameni buni şi sinceri, prieteni devotaţi şi uniţi.(doxologia.ro)