Incercam din ce in ce mai des tot felul de tehnici pentru a ne imbunatati forma corpului. Cu toate ca regimul alimentar, exercitiile si hainele la moda ii pot ajuta pe multi sa arate mai bine, totusi uneori nu este suficient pentru a indeparta sau ascunde formele proeminente. Acum, cu ajutorul lipoaspiratiei, oricine isi poate imbunatati aspectul fizic.
Daca asteptarile sunt unele realiste, vei fi cu siguranta multumit de rezultatele interventiei. Vei descoperi ca te poti misca mai lejer si te vei simti bine intr-o varietate mai mare de haine. Printr-o alimentatie sanatoasa, combinata cu miscare, iti vei mentine noua infatisare un timp indelungat.
Ce inseamna si ce presupune o astfel de operatie
Lipoaspiratia, liposuctia, liposculptura sunt termeni diferiti care in principiu desemneaza acelasi lucru: corectia problemelor de dispozitie a tesutului adipos. De fapt, vorbim de o procedura chirurgicala prin care depozitele adipoase localizate sunt aspirate, pentru a remodela, a recontura una sau mai multe zone ale corpului (coapse, abdomen, torace, sani, genunchi, brate, glezne, gambe) facial sau cervical (barbia dubla).
Ce trebuie sa stii despre liposuctie
- Se desfasoara prin incizii foarte mici, de cativa milimetri, prin care se introduc niste tuburi fine, conectate la un sistem de vid prin care se aspira grasime.
- Cantitatea de suspensie adipoasa extrasa este cuprinsa intre cateva sute de centimetri cubi si cativa litri, in functie de necesitati si de limita de siguranta pentru pacient.
- Cand suprafetele sunt mari pot fi necesare doua-trei sedinte operatorii.
- Interventia nu presupune internare si se realizeaza sub anestezie generala intravenoasa.
Nu te urca pe cantar in prima luna!
Timp de doua-trei saptamani, rezultatul lipoaspiratiei "se ascunde" din cauza tumefierii zonei operate (fenomen normal, parte a procesului de vindecare). Nu-ti pierde rabdarea si nu te cantari cu prima ocazie. Vei fi dezamagita! Efectul operatiei, in proportie de 70-80%, il vei observa in primele patru-sase saptamani postoperatorii, iar restul in urmatoarele luni.
Viata dupa operatie, revenirea la normal
Pentru prima saptamana va fi nevoie sa te menajezi un pic, evitand statul intr-o pozitie fixa, nemiscata (pe scaun la birou, la cursuri, in avion etc.) mai mult de trei sferturi de ora pentru a evita formarea de cheaguri de sange. Pentru a contribui atat la diminuarea caloriilor ingerate, cat si la procesul de vindecare dupa lipoaspiratie se recomanda un regim hiperproteic (carne slaba, vita, peste, pui), hipoglucidic (fara dulciuri sau lichide dulci), hipolipidic (fara grasimi). Bea multa apa plata si consuma legume si fructe care nu ingrasa.
Sfatul specialistului (Dr. Dana Jianu, chirurgie plastica estetica ProEstetica)
"Cele mai bune candidate pentru lipoaspiratie sunt femeile normoponderale sau usor supraponderale, care au talia si bustul normale, dar soldurile, coapsele si fesele prea mari. Aceste depozite adipoase sunt mostenite genetic si sunt de obicei rezistente la cura de slabire si exercitii fizice. Prin urmare, odata extrase chirurgical, ele nu se vor mai reface. Nu este si cazul abdomenului care, de cele mai multe ori, are o adipozitate dobandita prin supraalimentatie. Daca se continua excesele alimentare, abdomenul se poate reface dupa operatie."
ATENTIE!
La persoanele supraponderale sau obeze, lipoaspiratia poate avea sanse de reusita numai prin schimbarea stilului de viata. Asta inseama un comportament alimentar sanatos, reluarea miscarii si a exercitiilor fizice, oprirea obiceiurilor daunatoare precum fumatul. In caz contrar, recidiva si insatisfactiile sunt regula.
Citeste si Revista Felicia!