Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Menta - aroma si terapie

Daca, in Antichitate, menta avea proprietati curative si chiar afrodiziace, astazi, ea este folosita din ce in ce mai mult in alimentatie. In desertul african, oaspete in corturile beduinilor, vei fi servit, dupa cum cere traditia locului, cu un ceai de menta foarte dulce. Savurat pe indelete, un moment de relaxare inaintea calatoriei care se asterne inainte.

DE LEAC

Mentolul este un ingredient de baza in producerea cosmeticelor, a parfumurilor si a uleiurilor aromatice folosite in aromoterapie. De asemenea, este intrebuintat cu succes impotriva intepaturilor de insecte, dar si a efectelor racelii. Infuzia de menta este cel mai eficient... tratament. Concentratia potrivita este de trei linguri de menta la un litru de apa. Important este ca, dupa fierbere, vasul sa se acopere si sa se lase la infuzat timp de aproximativ 10 minute. Ceaiul trateaza durerile de stomac, de cap sau problemele oculare (se pot face spalaturi cu ceai de menta).

O cana cu ceai dupa masa actioneaza ca un adevarat digestiv. Nu trebuie uitat ca menta are un continut important de fibre, fier, calciu, acid folic, omega 3, potasiu si magneziu. De asemenea, este foarte saraca in calorii.

Jurnalul National

Recomandari