Inainte de a modifica o reteta, ia in considerare daca reteta este deja saraca in astfel de ingrediente care trebuie consummate cu moderatie. Daca este insa destul de nesanatoasa, insa oricum o prepari o data sau de doua ori pe an, atunci nu se merita efortul de a o transforma.
Daca este insa ceva facut in mod frecvent, atunci ai putea sa ii aduci cateva modificari care ar putea avea efecte importante asupra starii de sanatate a familiei tale. Cinci modalitati simple de a face acest lucru este sa:
1. Reduci cantitatea de grasime;
2. Sa folosesti un tip de grasime mai sanatoasa;
3. Reduci din cantitatea de zahar, sau inlocuieste zaharul alb cu cel brun sau miere;
4. Reduci din cantitatea de sare;
5. Cresti aportul de fibre.
Redu grasimea folosind cu o patrime mai putin decat cere retet. Alege sa folosesti lapte si smantana cu o cantitate redusa de grasimi. Cam in orice reteta de patiserie, zaharul poate fi de asemenea redus cu o patrime, iar din unele retete poate fi omisa sarea, ea putand fi inlocuita cu ierbri aromatice pentru un plus de savoare.
Foto: food-th.blogspot.com
VIDEO! S-a vandut cel mai scump diamant din lume... Oalele si tigaile din fier sunt mai benefice sanatatii...