- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Planifica mutarea
Fa-ti din timp o lista cu tot ce trebuie sa faci: rezilierea contractelor cu furnizorii de servicii (electricitate, telefon, cablu TV, apa, Internet, Asociatia de Proprietari etc.) si incheierea unor noi contracte pentru noua adresa, numerele de contact ale firmelor care inchiriaza camioane de transport mobila, ce vrei sa muti prima data etc.
Te muti singur sau angajezi profesionisti?
Daca ai probleme de sanatate, cum ar fi o coloana vertebrala mofturoasa sau probleme cu inima, caratul cutiilor si al mobilierului nu e cea mai buna metoda de recuperare - lasa profesionistii sa te ajute. Companiile care ofera servicii de transport de mobilier sunt foarte avantajoase.
O echipa profe-sionista iti poate demonta mobilierul masiv si il poate transporta in cele mai bune conditii, iar tu doar vei sta si vei bifa inca o problema rezolvata pe lista ta. Trebuie doar sa te decizi care e marimea camionului pe care vrei sa-l inchiriezi, in functie de cata mobila ai si cat timp ai nevoie de el. Iar daca preferi sa lucrezi in echipa, poti sa iti aduni cei mai buni prieteni care sa iti dea o mana de ajutor.
Materialele de impachetat
Ai nevoie de cateva provizii de baza pentru impachetat inainte sa incepi sa iti strangi lucrurile: cutii mari, banda adeziva lata, folie de protectie cu bule, placi de polistiren expandat, hartie de impachetat, markere colorate si scotch amuzant.Start la impachetat
Atunci cand iti schimbi locuinta, impachetatul este, probabil, actiunea care dureaza cel mai mult. Cu siguranta, in timp ce iti strangi lucrurile, iti vei da seama ca ai adunat mai multe obiecte decat credeai ca ai.
Cum sa impachetezi eficient:
• incepe sa impachetezi cat mai curand posibil - intotdeauna dureaza mai mult decat crezi.
• Debaraseaza-te de obiectele care nu inseamna nimic pentru tine, ci doar te gandesti ca iti vor fi de folos vreodata. Daca nu le-ai folosit pana acum, sigur nu le vei folosi nici de acum inainte. Poti sa le donezi in scopuri caritabile. Vei economisi mult timp si la impachetare si despachetarea in noua locuinta.
• Impacheteaza cate o valiza pentru fiecare membru ca si cum ai merge intr-o excursie de 3 zile. Tine valizele cu tine si nu in camionul care transporta mobilierul si celelalte lucruri din casa. Astfel vei avea acces rapid la lucrurile de care ai neaparat nevoie inainte sa despachetezi.
• O schimbare a locuintei, depinde si de numarul locatarilor, poate sa includa si peste 100 de cutii. Iar in fiecare camera exista lucruri de care nu te poti lipsi in prima zi in noua casa (filtrul de cafea, prajitorul de paine sau cosmeticele si prosoapele). Pastreaza pentru fiecare camera una-doua cutii prioritare („Deschide-ma pe mine prima"). Pune etichete rosii pe parile laterale, ca un semn distinctiv, ca sa ajungi repede la ele imediat dupa ce te-ai mutat. Nu cadea prada tentatiei de a avea mai mult de doua cutii prioritare intr-o camera, altfel tot conceptul isi va pierde sensul si vei fi mult mai confuz in loc sa reduci stresul.
• Eticheteaza fiecare cutie pe toate cele patru laturi si pe partea de sus cu abrevieri: camera si numarul cutiei din totalul acelei camere. (ex.: sufragerie 1/15). Astfel eviti sa cauti tot timpul raspuns la intrebarea: „Unde vrei sa pui cutia asta?"
• Concentreaza-te pe o singura camera o data ca sa nu fii coplesit.
• Greutatea cutiilor trebuie sa fie intre 15, acolo unde este posibil, si maxim 25 de kg. Verifica greutatea cutiilor cu un cantar de baie.
Acestea fiind spuse, spor la treaba si mutare placuta!
Citeste si Good Homes Romania
Cele mai sanatoase 12 alimente... Cateva reguli pentru a-ti educa adolescentul...