Problema care apare in acest caz tine nu neaparat de lipsa de intimitate, pentru ca atunci cand sunt mici, nevoia de a avea fiecare spatiul sau nu este atat de pregnanta, ci mai ales de faptul ca ei pot simti ca nu ii reprezinta.
Ca au un spatiu comun, care sa ii multumeasca pe amandoi, dar in care personalizarea tine si de ce vrea celalalt. Unul poate vrea mobila verde, altul albastra. Intr-un fel este bine pentru ca cei mici invata sa faca si compromisuri, insa trebuie lasati si incurahati si sa se exprime fiecare in felul lui.
Cu cat camera este mai spatioasa, cu atat se pot face anumite artificii prin care sa se obtina o impartire a ei la nivel vizual. Astfel, in mijlocul ei, lipit de perete poate fi un rand de rafturi. Nu ar fi o separare clara, ca una data de un perete, ci doar iluzia impartirii in doua.
De asemenea peretii pot fi vopsiti in culori diferite, iar fiecare copil isi poate personaliza jumatatea de camera asa cum isi doreste, lucru important in special in cazul in care cei doi sunt de sex opus.
Este important ca ei sa aiba anumite obiecte de mobilier, jucarii si spatiu pentru invatat separate, pentru a nu simti ca sunt ingraditi. In special daca unul dintre copii are o personalitate mai puternica, ar putea sa se impuna in fata celuilalt si camera sa il reprezinte doar pe el si gusturile sale.
Foto: hgtv.com
Cinci filme de vazut iarna cu cei mici... VIDEO! Targ de nunti pentru viitori insuratei, la Romexpo, in weekend...